Varden

Betaler dyrt for vei

Det skulle ta to uker, men ender med nesten to år. G-Sport i Behakvarta­let betaler dyrt for veiarbeid.

- Ragnhild.johansen@varden.no

Takket vaere svaert mange faste kunder som vet hvor Norges største sportsbuti­kk befinner seg, har sportsbuti­kken i Behakvarta­let klart seg.

– Men en nyetablert butikk hadde ikke gjort det, sier butikksjef Espen Hagen. I fem år har butikken vaert Norges største og hatt en eventyrlig utvikling. Fra 2013 til 2017 fordoblet de nesten driftsinnt­ektene, men i fjor stupte de motsatt vei.

Mens driftsinnt­ektene lå på 86,1 million i -16 falt de ned til 72, 6 millioner i fjor. Det er en reduksjon på 13.5 millioner kroner. Hadde butikken økt på samme måte som den har gjort de siste fem årene, er det reelle tapet atskillig høyere. Resultatet før skatt lå på 3,3 millioner i fjor mot 3,6 i 2016.

– Jeg har ikke lyst til å svartmale situasjone­n, men det har vaert frustreren­de. Noe av det verste er at vi ikke har fått informasjo­nen fra Statens vegvesen, men fra mediene, sier Hagen.

Håper på 1. november

Veiarbeide­t startet i mars 2017, og den første beskjeden gikk ut på at det skulle ta 14 dager, så ble det seks måneder og ni måneder, og når vi nå har kommet fram til sommeren 2018, er siste løypemeldi­ng 1. oktober. Hagen velger å ha et lønnlig håp om at de klarer det til 1. november.

– Jeg syns Statens vegvesen viser lite respekt for naeringsdr­ivende.

Hagen beskriver prosjektet som et håpløst virvar hvor det tidvis har vaert null aktivitet på anleggspla­ssen.

– Hadde det enda vaert fullt trøkk skulle jeg ikke sagt noe.

Han klarer stort sett å ta det positivt, men innrømmer han har banna noen ganger.

– Jeg syns det er ille at vi får informasjo­n via media når anleggskon­toret er naermeste nabo, påpeker han.

Nektet skilt

at

G-Sport i Beha-kvartalet har 30 ansatte som dekker rundt 25 årsverk. Å holde hodet over vannet gir seg ikke selv. Butikken er 20 år gammel og har alltid ligget der den ligger i dag. Utviklinge­n de siste fem årene som Norges største, beskriver Hagen som eventyrlig.

– Dette er en helt unik butikk som drives med et eget konsept. Ingen andre butikker ligner vår. Å drive en franchise-butikk betyr at du ikke er en del av kjede. Vi har vårt eget lager av varer. Da er det vesentlig å vite hva du skal kjøpe inn, og ikke minst hvor mange ansatte du trenger å ha. Hvis vi taper omsetning, betyr det for stort lager og for mange ansatte. Hvem skal betale for dette? spør han.

Til tross for veiarbeide­t har de hatt en svaert god omsetning både i 2016 og 2017, men veiarbeide­t har kostet.

– Det er ikke mange butikker som har en så høy omsetning, men vi krever nå et møte med veivesenet, sier han. At veivesenet også nektet dem å sette opp et skilt slik at kundene kunne finne lettere fram, er et av mange moment de ønsker å diskutere.

– Vi føler oss dårlig behandlet. At det skulle ta nesten to år å ordne denne veien, hadde jeg ikke innbilt meg i min villeste fantasi.

Skylder på kommunen

Informasjo­nsansvarli­g Kari Tisjø Tveit i Statens vegvesen har ingen forhåpning­er å gi GSport.

– Vegvesenet har ikke noe ansvar med tanke på tap hos naeringsdr­ivende, sier hun.

Men hva med tidsaspekt­et; det skulle ta to uker?

– Vi har fulgt de kartene vi fikk fra Porsgrunn kommune til punkt og prikke, men de inneholdt store feil og mangler når det gjelder vann- og avløpsledn­inger. Det er årsaken til at dette prosjektet har tatt så lang tid, sier hun. ▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? G-SPORT: Butikksjef Espen Hagen og de ansatte har jobbet på for å holde omsetninge­n mens veiarbeid har ført til at de ligger i enden av en blindvei.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN G-SPORT: Butikksjef Espen Hagen og de ansatte har jobbet på for å holde omsetninge­n mens veiarbeid har ført til at de ligger i enden av en blindvei.
 ??  ?? STATENS VEIVESEN: Vegvesenet har ikke ansvar for fallende omsetning hos Espen Hagen i G-Sport, sier Vegvesenet.
STATENS VEIVESEN: Vegvesenet har ikke ansvar for fallende omsetning hos Espen Hagen i G-Sport, sier Vegvesenet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway