Varden

De svømte inn 103.000 kroner

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Poseidons svømmere sikret inntekter til eget idrettslag og til Team Rynkeby ved å svømme så lang de orket. De orket til 103.000 kroner.

For første gang i historien arrangerte Poseidon en sponsorsvø­m i samarbeid med Team Rynkeby og Rune Nilsen som sykler fra Danmark til Paris i juni for Team Rynkeby, skriver Poseidon i en pressemeld­ing.

Dyrt for sponsorer

Poseidons svømmere «solgte» sponsorkon­trakter til familie, naboer og bedrifter i forkant av arrangemen­tet. 25 prosent gikk til Team Rynkeby og 75 prosent gikk til svømmeklub­bens eget arbeid for barn og unge.

Det var totalt 42 svømmere som stilte i alderen 6 til 18 år, og denne gjengen svømte inn 261.850 meter og 102.470 kroner.

– En av våre yngste svømmerne klarte å få så mange flotte sponsorer at han hadde 18 kroner og 50 øre per meter. Han svømte 400 meter, og bidro dermed med 7.400 kroner.

– Den beste enkeltinns­atsen pengemessi­g kom fra en av våre eldre svømmere som ble sponset for over 8 000 kroner.

Fra morgenen

Sponsorsvø­mmingen startet klokken 06.30 lørdag 21. april med de eldste utøverne, og varte utover dagen så lenge svømmerne orket å svømme.

– Svømmerne måtte spise og drikke mens de svømte – det var ikke lov å stoppe, beskriver klubben i pressemeld­ingen.

Anders Valdar svømte lengst for klubben, til sammen 15.450 meter. På andreplass var Samantha Pepevnik med 14.450 meter og tredjeplas­s Andreas Sørensen med 14.000 meter.

 ?? FOTO: POSEIDON ?? STERKT: Ane Vinje Olsen, Nikoline Kristianse­n Pflug, Aurora Kristianse­n Pflug og Leon Magnusson svmøte for en god sak.
FOTO: POSEIDON STERKT: Ane Vinje Olsen, Nikoline Kristianse­n Pflug, Aurora Kristianse­n Pflug og Leon Magnusson svmøte for en god sak.
 ??  ?? HELE DAGEN: Samantha Pepevnik og Andrea Sørensen svømte hele dagen, også mens de spiste.
HELE DAGEN: Samantha Pepevnik og Andrea Sørensen svømte hele dagen, også mens de spiste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway