Varden

Svakt Norge måtte ta til takke med sølv

Stine Bredal Oftedal hadde tårer øyekroken i intervjuso­nen etter VM-finalen mot Frankrike.

- HAMBURG

Tårene rant, men ikke av glede. Heidi Løke forsøkte å trøste Nora Mørk etter VM-finalen som aldri ble den avslutning­en man håpet på og regnet med. Sølv var en mager trøst.

– Frankrike kom egentlig med alle de tingene vi hadde snakket om. Vi klarte ikke å løse det. De traff oss veldig hardt i forsvar. Vi sliter også med å komme til gode sjanser. Så bommer vi også en del i tillegg, sa Oftedal, som scoret på et av åtte skudd.

Den norske kapteinen hadde en tung dag mot det aggressive franske forsvaret.

Bommer for mye

– Keeperen deres står veldig bra, og vi bommer på for mange sjanser, meg inkludert. Det gjør at det blir for vanskelig.

Oftedal kunne tatt sitt tredje VM-gull.

Hun ble før kampen kåret til VMs mest verdifulle spiller.

Nora Mørk og Norge ble taklet knallhardt av Frankrike og tapte VM-finalen 21–23. De norske keeperstje­rnene lyktes ikke. Norges tre målvakter havnet til sammen under 20 i redningspr­osent. Da går det sjelden bra mot et såpass bra lag som Frankrike.

Tre straffebom

De norske håndballje­ntene hadde heller ikke den store dagen i angrep. Allerede etter 31 minutter hadde de misbrukt tre straffekas­t (Mørk to og Stine Bredal Oftedal).

Da sto det 13–10 til outsideren Frankrike, og det var virkelig stress og uro på vei inn i det norske laget.

Det snudde på noen minutter da Veronica Kristianse­n og Heidi Løke slo til i angrep. Duoen var Norges klart beste i angrep sammen med Nora Mørk.

En thriller

Det ble en thriller helt ut. Norge hadde sjansen til uavgjort. Stine Bredal Oftedal, kåret til VMs beste før kampen, laget en brøyt i iveren etter å utligne. Hun hadde en blytung kamp i angrep med et mål på sju skudd.

– Det er tungt, selvfølgel­ig. Vi har spilt veldig bra i store deler av dette mesterskap­et, men så fikk vi ikke det helt ut i dag. Jeg føler litt skyld selv også. Jeg skulle ønske at jeg hadde gjort det bedre, sa Oftedal til TV 2.

– Frankrike er et godt lag. Vi tapte for et bedre lag i dag. Vi kom ikke opp på vårt nivå, det manglet noe her og der. Forsvarsme­ssig var det godkjent, men framover manglet vi skyts, sa landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n. (NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ??
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX
 ??  ??
 ??  ?? UVANT: Vanligvis er det de norske jentene som dansende feirer etter VM-finaler. Søndag var rollene byttet om, og kaptein Stine Bredal Oftedal var skuffet over både egen og lagets innsats i finalen.
UVANT: Vanligvis er det de norske jentene som dansende feirer etter VM-finaler. Søndag var rollene byttet om, og kaptein Stine Bredal Oftedal var skuffet over både egen og lagets innsats i finalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway