Varden

Pors gir nye spillere gratis trening i ett år

Ingen treningsav­gift det første året har vaert en suksessfak­tor for Pors. Sammen med litt fremsynthe­t.

- PORSGRUNN Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

MORSOMT:

For drøye tre år siden hadde Pors håndball kun 94 aktive medlemmer. Da fant klubben ut at de måtte gjøre noe lurt for å øke medlemsmas­sen.

Det ble håndballsk­oler, slik noen andre klubber i Grenland også har. En de blå la inn et par smarte trekk.

- I 2013 var det totalt 94 aktive spillere og ganske store hull fra årskullene 01, 02, 03, 04 og 05. Det var nesten ingen aktivitet og klubben forsto at man måtte gjøre noe. Da startet vi håndballsk­olene som er i høst- og vinterferi­en, sier sportslig leder Per Arne Moen.

Hallkapasi­teten

Hallkapasi­tet er ofte et problem, spesielt på høsten. Da er timer fordelt for lengst. Pors hadde tenkt på dette før de slo på lyset i skoleferie­n.

- I forkant av håndballsk­olen i høstferien var det allerede dannet et trenerteam og samtidig satt av hallkapasi­tet til de som ville begynne å spille håndball. De fikk både treningsti­d og gode trenere. Det var et av suksesskri­teriene, forklarer den sportslige

FLINKE:

lederen.

Gratis også

De blå fra Porsgrunn vest hadde også en annen smart tanke til foreldre som ville la barna forsøke seg med håndball.

- Som et introduksj­onstilbud for dem som vil forsøke seg med håndball tilbyr vi gratis trening det første året. Da får man tid til å finne ut av om dette er noe bar- na liker, og trenger heller ikke vaere redd for å betale mye for noe som kanskje stopper etter kort tid.

Hopper lite

Og det hopper absolutt ikke opp til full pris etter ett år.

- Det andre året koster 500 kroner og det tredje 1000 kroner.

- Hvordan har responsen vaert for Pors?

- Det har vaert en kjempestor suksess. Nå er vi vel rundt 180 aktive spillere, som nesten er en dobling på disse årene.

PS! I dag avsluttes håndballsk­olen klubben har hatt i vinterferi­en – forhåpentl­igvis med enda flere spillere til klubben.

 ?? BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? Pors håndball har kuttet ut treningavs­gift det første året. Det har doblet antall spillere og gjør dte dobbelt så morsomt i Vessiahall­en.
BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN Pors håndball har kuttet ut treningavs­gift det første året. Det har doblet antall spillere og gjør dte dobbelt så morsomt i Vessiahall­en.
 ??  ?? Pors har definitivt kommende A-lagsspille­re på gang.
Pors har definitivt kommende A-lagsspille­re på gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway