Varden

Ruben fikk elektriske handlevogn

Ruben André Smith er dårlig til beins og ba derfor sjefen i sin faste matbutikk om å fikse en passende el-handlevogn.

- SKIEN Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

FIKK HJELP:

44-åringen fra Siljan er et relativt kjent fjes. Den ivrige turgåeren har sørget for å sprenge både egne og andres grenser i forbindels­e med spektakula­erer turer blant annet på Hardangerv­idda. Smith har spastisk parese og må holde seg i bevegelse for ikke å stivne.

Behov for hjelp

– Å gå turer er bare fint, men når jeg skal gå i butikken for å handle og baere varer, blir det trøbbel, innrømmer den blide karen fra Siljan.

Sitt faste handlested er imidlertid over kommunegre­nsa, nemlig Kiwi på Rising i Skien. Smith er blitt god kompis med butikksjef Magnus Minnesjord, og tonen mellom dem gjør at de kan be hverandre om alt mulig.

– Så i forkant av oppussinge­n av butikken i begynnelse­n av februar, ba Ruben meg om å skaffe en elektrisk handlevogn, forteller butikksjef Minnesjord.

– Jeg hadde sett noen slike på Harry-tur i Nordbyen og tenkte at «en sånn må Magnus ha i butikken», forteller Smith.

For selv om doningen passer ham utmerket, vet han også at det er andre handlende som har

FULL FART:

behov for hjelp når de er i butik- ken.

– Det er svaert mange som er dårlige til beins. Noen går med stokk, andre med krykker, mens det også finnes dem uten hjelpemidl­er, men som likevel synes det er vanskelig å gå i butikken for å handle mat. Nå får alle de også hjelp, sier Smith fornøyd.

Trygt

Det er foreløpig ikke satt opp skilt med fartsgrens­e. For rett ved inngangen til butikken står el-handelsvog­nen parkert. Like ved er det også strømuttak for lading. Butikksjef Magnus Minnesjord er glad for mottakelse­n og sier at butikken er behjelpeli­ge mot alle som ønsker å bruke vognen.

– Det er bare å be om nøklene i kassa vår, så hjelper vi med å få vogna i gang, smiler Minnesjord. Parkert ved siden av står det en handlevogn med to sett babystoler.

– Tvillingvo­gna er populaer, den, sier Minnesjord og forteller om tvillingfo­reldre som enkelt kan ta handlerund­en med begge barna rett foran seg, trygt festet i hver sin babystol.

God plass

Ruben André Smith sier han synes handlingen er blitt som natt og dag med det nye hjelpemidd­elet.

– Det er god plass i kurven foran. Jeg får faktisk plass til to sixpacker med øl, ler han, før han tar seg inn igjen og understrek­er.

– Denne handlevogn­a gjør det faktisk sikrere for oss som ikke har så gode bein. Dessuten er det jo litt kult å kjøre slik inne i en stor butikk, humrer Smith og forsvinner inn mellom hyllene.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? Ruben André Smith (v) ba butikksjef Magnus Minnesjord ved Kiwi Rising om å skaffe en elektrisk handlevogn til kunder med behov for litt ekstrahjel­p.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL Ruben André Smith (v) ba butikksjef Magnus Minnesjord ved Kiwi Rising om å skaffe en elektrisk handlevogn til kunder med behov for litt ekstrahjel­p.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway