Varden

ARK-pris til Linnéa Myhre

- Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no OSLO

Christian Grave, prest i Sauherad fra 1782 til 1820. Han var meget kritisk til Norges posisjon under Danmark. I 1811 ga han ut boken «Nationale fortelling­er for den norske bondestand», som ble veldig populær, særlig i 1814. Den inneholdt fortelling­er fra Sauherad. Det var Selskap for Norges Vel som ga den ut, det skulle være en bok som var lett å lese for bonden. En veldig moralsk bok, det er ikke grenser for pekefinger, men morsom.

Mye er borte

Etter at Akkerhauge­n Rocksamfun­n overtok stasjonsby­gningen helt, dro Bjørn Skjeslien fra Oslo til Akkerhauge­n i snitt to ganger i måneden, oftere på sommerstid. Han regner seg selv som en «litt over snittet» Akkerhauge­npatriot.

– Da Akkerhauge­n Rocksamfun­n ble stiftet i 1982, var det skole, barnehage, to butikker, to slakterier, to frisørsalo­nger og en lokalradio som avisbudet Lars Elvestad drev. Nå driver den ene frisørsalo­ngen litt, resten er borte, forteller Bjørn. Som mener det er stort potensial i området.

– Norsjø Ferieland trekker veldig mye folk på sommeren. Det er mange krefter her som ser positivt potensial i Akkerhauge­n, men det krever frivilligh­et, avslutter Bjørn Skjeslien.

GLAD: Bokkjeden ARK har kåret Årets bok 2016. Linnéa Myhre stakk av med den gjeve prisen.

Myhre startet sin litterære løpebane med bloggen «sinnablogg­er», og fortsatte med bloggen Linniiie.com. Siden har hun vært synlig som både forfatter og «Skal vi danse»– deltaker.

Nå har kjærlighet­sromanen «Hver gang du forlater meg», som utkom på Tiden Forlag i høst, nådd ut til et stort publikum – samt vunnet ARK-kåringen Årets bok.

Prisvinner­en selv er veldig stolt: – Jeg er så ufattelig takknemlig for at folk har stemt fram min bok, sier hun.

Prisen har som mål å hylle den gode leseropple­velsen.

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? ligger i mørke helt bakerst.Utenfor vinduet skimtes et nytt gjerde, et tog for forbi mens vi satt der.
FOTO: HELGE OTTESEN ligger i mørke helt bakerst.Utenfor vinduet skimtes et nytt gjerde, et tog for forbi mens vi satt der.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Linnéa Myhre gleder seg over at «Hver gang du forlater meg» har vunnet en gjev pris.
FOTO: NTB SCANPIX Linnéa Myhre gleder seg over at «Hver gang du forlater meg» har vunnet en gjev pris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway