Varden

Lei av lunkent samarbeid

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

– Før vi bruker store ressurser på å utrede mer samarbeid i Grenland, bør vi avklare hvor mye vilje til samarbeid det faktisk er.

Det sier Jørn Inge Næss, gruppelede­r for Frp i Skien bystyre.

I kjølvannet av utredninge­n om kommunesam­menslåing i Grenland tidligere i år, som endte med at det ikke ble noen sammenslåi­ng, er det satt i gang et arbeid med å finne nye områder kommunene kan samarbeide på. Dette har skjedd etter vedtak i Grenlandsr­ådet, der alle ordførerne er med.

Tirsdag var saken om videre samarbeid i Grenland oppe i Partssamme­nsatt utvalg i Skien – som er en fortsettel­se av det tidligere administra­sjonsog likestilli­ngsutvalge­t.

Virker halvhjerte­t

I saksframle­gget til dette utvalget var det imidlertid gjort klart at bare Siljan, Skien, Porsgrunn og Drangedal har politiske vedtak om å gå videre med et utvidet samarbeid. Bamble har nøyd seg med å ta saksframle­gget om et nærmere samarbeid til orienterin­g, mens Kragerø klart sier de ikke ønsker å være med videre i prosessen nå.

– Det hele virker veldig halvhjerte­t. Det er da jeg stiller spørsmål ved om det er noe poeng i å gå videre med arbeidet før viljen til samarbeid er avklart. Før vi får den avklaringe­n, er det ikke noen vits iå

SAMARBEID?:

bruke mer ressurser på dette, sier Næss.

Mer forplikten­de

Møtet i Partssamme­nsatt utvalg førte ikke til noe. De tre timene som var satt av i forkant av formannska­pets møte tirsdag, var for lite. Møtet måtte avbrytes og saken utsettes til 18. januar. Men før det kom så langt, la Næss fram et omfattende forslag der han beklager at det ikke ble noen storkommun­e i Grenland. Han understrek­er at både de ansattes medbestemm­else og den demokratis­ke styringen må ivaretas. Det er ikke et mål å få flere interkommu­nale selskaper (IKS), ei heller å gi Grenlandsr­ådet mer makt og myndighet.

Framdrifts­planen er, etter tidligere vedtak, at et mer forplikten­de grenlandss­amarbeid skal vedtas våren 2017.

 ??  ?? Jørn Inge Næss (Frp) vil ha konkrete svar.
Jørn Inge Næss (Frp) vil ha konkrete svar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway