Varden

Denne Odd får fram ordene

-

HJEMME: Han får det til, denne Odd Nordstoga. Men ikke helt denne gangen.

«Alt som skjer, skjer for første gang», er første linje i åpningssan­gen «Ser deg no». Det er ikke første gang Odd Nordstoga sitter alene med en akustisk gitar, men det er første gang han gir det ut.

Med andre ord visepreget, og da er ofte teksten i fokus. Stein Versto har skrevet fem av tekstene på albumet. «Våren» av A.O. Vinje er med. Odds egne tekster holder også veldig godt mål, bare så det er sagt.

Satte dagsorden

Jeg har likt Odd Nordstogas sanger siden han ga ut «Fuggel i karmen» i 1997. Likevel: i fjor satte han meg helt ut med sangen «Dette landet». Flott akustisk gitarspill til en samfunnsre­latert tekst, framført til 20 i troverdigh­ets-stil. Han satte rett og slett dagsorden.

Et annet litteraert landskap

«Aleine heime» er ikke der. Selv om flere tekster setter deg i tenkemodus, skjer det på en annen måte. Stein Verstos tekster til «Pilegrim», «Rosevev» og «Maria på veg» (de to siste komponert av Versto/Nordstoga til Herborg Kråkevik) ligger i et annet litteraert landskap. Men alle står seg godt, de åpner ettertenks­omme landskap i deg selv. De er varierte i uttrykket og Odd gjør dem med veldig god innlevelse.

«Frøken Franzen» og «Aleine» er sanger som er mer neddempet i forhold til originalen­e, likevel er de ikke forskjelli­ge nok. Originalen­e står seg bedre.

Beveger meg

«Kaldt vatn» fra «November» når godt fram til meg. Dere vet han som kaller seg Mr. Sur og Tverr, men som i morgen skal dra til et bedre sted. Jeg vet ikke om han kommer dit, men han beveger meg slik Odd presentere­r han.

Mye fint gitarspill, litt banjo er det også. Morsomt å høre hvordan han får til gitarspill­et på Lars Winnerbäck­s «Om du reiste din veg». Rytmen er helt «svensk» à la Winnerbäck­s, Ulf Lundell og flere andre.

Et variert album. Det vil definitivt bli spilt, men ikke like mye som flere av de andre.

 ?? FOTO: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN ?? Odd Nordstoga på tøflene, med sin akustiske gitar og viser fra varierte tidspunkt i hans karriere.
FOTO: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN Odd Nordstoga på tøflene, med sin akustiske gitar og viser fra varierte tidspunkt i hans karriere.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway