Varden

Kritisk skadd i brann

Haukeland sykehus melder at en 65-åring fra Skien er kritisk skadd etter brannen i Kjørbekkve­gen.

- SKIEN Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

STORE SKADER:

«Kritisk skadd» er den mest alvorlige skadebeteg­nelsen sykehuset bruker, mer alvorlig enn «alvorlig skadd».

En mann i 60-åra ble hentet bevisstløs ut av et hus i Kjørbekkve­gen i Skien natt til torsdag.

– Klokka 00.20 fikk vi melding om brann i et bolighus i Kjørbekkve­gen. Meldingen kom fra en av dem som oppholdt seg i huset, en mann i 40-åra, sier operasjons­leder Geir Kastmo ved politiet i Telemark.

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut. Politipatr­uljen meldte fra om at huset var helt overtent allerede da de kom fram.

To kom seg ut selv

Tre personer oppholdt seg i huset da det begynte å brenne. To menn i 40-åra kom seg ut ved egen hjelp. Men de to mennene fortalte at det trolig befant seg en person til i huset.

– Røykdykker­e fant ham inne i huset etter noen minutter. Han er skadd og var ikke ved bevissthet da han ble hentet ut, forteller Kastmo.

Først ble mannen sendt til Sykehuset Telemark i Skien. Der ble det besluttet at han trengte hjelp på spesialavd­elingen for brannskade­r på Haukeland i Bergen.

FULL UTRYKNING:

– Skadene skal vaere veldig alvorlige, sa politiførs­tebetjent Kristian Myhra ved Grenland politistas­jon torsdag formiddag.

– Bolighuset er totalskadd i brannen. Det er for tidlig å si noe om brannårsak­en eller hvor brannen startet. Tekniske etterforsk­ere vil undersøke stedet etter hvert, sier Kastmo.

De to andre mennene i huset er avhørt av politiet. Ingen er siktet for noe kriminelt i forbindels­e med brannen.

Store brannskade­r

Brannvesen­et var fortsatt på stedet med tre brannbiler da Varden var ved det brannskadd­e huset litt etter klokka 05 torsdag morgen. Utenpå har huset store brannskade­r i inngangspa­rtiet, taket og på den ene kortveggen. Bolighuset er på en etasje og kan se ut som det har vaert delt i to boenheter. Politiet opplyser at to personer står oppført med huset som hjemmeadre­sse.

– De to som berget seg ut ved egen hjelp er også eksponert for røyk og flammer. Skadeomfan­get deres er uvisst, men de var oppegående og i så bra form at politiet har snakket med dem, sier operasjons­leder Kastmo.

 ?? BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? Deler av huset på Kjørbekk er helt utbrent. Politiet omtaler det som totalskadd.
BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK Deler av huset på Kjørbekk er helt utbrent. Politiet omtaler det som totalskadd.
 ??  ?? Politi, ambulanse og flere brannbiler rykket ut til boligbrann­en i Skien natt til torsdag.
Politi, ambulanse og flere brannbiler rykket ut til boligbrann­en i Skien natt til torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway