Varden

Nye gatelys og kortere vei over Mindebekke­n

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

HØYTIDELIG ÅPNING: Her er den nye snarveien mellom Gråtenmoen og Klostersko­gen. Og endelig blir det gatelys her.

Stien har vaert et sølete tråkk. Det har vaert mørkt, og «brua» har vaert en smal planke som bare de modigste har våget seg ut på.

Nå har det blitt en helt ny standard på snarveien over Mindebekke­n. Skrentene har blitt rundet av, det har blitt en ny gangvei med oljegrus, og det har blitt bygd en ny trebro over bekken som gjør det trygt og enkelt å komme over.

– Samtidig har vi fått gatelys både i snarveien og i en del av Nomeveien som har manglet det. Det gatelyset har vaert etterlyst helt siden det ble bygd boliger her i 1981, forteller Arild

ENKELT NAVN:

Helgesen, anleggsled­er i Skien kommune.

– Dette er snarvei mange kommer til å ha glede av. Jeg har sågar snakket med en kar på Gråtenmoen som hadde tenkt å pensjonere seg, men som nå fortsetter et par år til fordi det blir så mye enklere å komme seg på jobb på Moflata.

Utbedringe­n av snarveien, som i mangel av navn bare er skiltet «snarvei», har kostet 300.000 kroner. I alt skal Skien kommune bruke 2,6 millioner kroner over to år på å oppruste i alt 13 snarveier. I løpet av de naermeste ukene vil også stier på Kapittelbe­rget, ved Skidar og undergange­n i Kverndalen Pengene kommer fra statlige belønnings­midler, som er en del av arbeidet med å nå nasjonale klimamål.

– Her får vi utrettet mye for et beskjedent pengebeløp, sier prosjektko­ordinator Marie Eklund Planting.

Ingen stor høytidelig­het, men Helgesen halte bånd og saks opp av lomma. Og så var snarveien åpnet.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: TORE SVARVERUD ?? Anleggsled­er Arild Helgesen, ordfører Hedda Foss Five og prosjektko­ordinator Marie Eklund Planting åpnet brua over Mindebakke­n.
BEGGE FOTO: TORE SVARVERUD Anleggsled­er Arild Helgesen, ordfører Hedda Foss Five og prosjektko­ordinator Marie Eklund Planting åpnet brua over Mindebakke­n.
 ??  ?? Det har bare vaert en snarvei, så den heter ikke noe spesielt.
Det har bare vaert en snarvei, så den heter ikke noe spesielt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway