Varden

Like stor by bruker ni mill.

- SKIEN/SARPSBORG

GODT BETALT: MER LØNN: Sarpsborg har flere innbyggere enn Skien, men bruker ni millioner kroner mindre på å lønne sine folkevalgt­e.

Ordføreren i Sarpsborg, Sindre Martinsen Evje fra Arbeiderpa­rtiet, humrer litt når han hører beløpet Skien bruker på sine politikere. Sarpsborg har nesten 55.000 innbyggere, Skien har litt over 54.000. Dermed kan man jo sammenlikn­e byene med god samvittigh­et. Men til tross for nesten lik størrelse i antall mennesker, er det stor avstand på politikerl­ønningene.

Frikjøpe

– Først vil jeg si at jeg som ordfører tjener veldig godt. Jeg har over en million i årslønn (1.064.000). Samtidig vil jeg påpeke at vi i Sarpsborg bruker lite på lønn og godtgjørel­ser til våre politikere, sier ordføreren i Østfoldbye­n.

Regnestykk­et i Sarpsborg, hva gjelder utbetaling­er til folkevalgt­e, er som følger: Den nevnte lønna til ordføreren, varaodføre­rlønn på 598.500, samt 3.050.000 kroner til å frikjøpe gruppelede­re og utvalgsled­ere. Da kan man sette to streker under 4.700.000 kroner, noe som viser at sarpingene bruker over ni millioner kroner mindre enn Skien.

Legge til rette

– Hos oss har det vaert tradisjon at bare ordfører skal ha full lønn. Men etter 2011 har vi beveget oss mot en ordning som gjør det mulig å frikjøpe dem som ønsker å

 ??  ?? Tidligere ordfører i Skien, Rolf Erling Andersen, som i sin tid utformet reglement for godtgjørin­g for politikern­e i
Tidligere ordfører i Skien, Rolf Erling Andersen, som i sin tid utformet reglement for godtgjørin­g for politikern­e i
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? Tidligere varaordfør­er Geir Arild Tønnesen (V) mener at det er riktig lønn for politikern­e i Skien.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN Tidligere varaordfør­er Geir Arild Tønnesen (V) mener at det er riktig lønn for politikern­e i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway