Varden

Sjekk det parkamfiet!

– Det er blitt et helt fantastisk amfi, sier korleder Torgeir Hegland – takknemlig for den rause tillatelse­n han har fått.

-

NYTT KONSERTSTE­D:

NOME Kommende søndag står Torgeir Hegland i bresjen for et utendørs korarrange­ment på Ulefoss. Skjønt selve arenaen for framføring­en har korene og han fått låne for anledninge­n.

Konserten på tidlig ettermidda­gstid finner nemlig sted i det nylagde amfiet ved privateide Lille Ulefos Gjestegaar­d.

Spurte og fikk lov

– Eierne har gjort en helt fantastisk jobb. Som guttunge og som godt voksen har jeg vaert mye her oppe. Det er blitt veldig vakkert, sier Torgeir Hegland med henvisning til parkamfiet som er anlagt av Lille Ulefos Gjestegaar­ds eiere. Det vakre amfiet ga raskt dirigenten Hegland en idé om å arrangere utendørs konsert med voksenkore­t Skala og barnekoret Unge Røster. Og som tenkt, så gjort:

– Jeg spurte om vi kunne ha en konsert her. Og det var ikke noe problem. Jeg fikk beskjed om at vi kanskje kunne få til noe mer siden også. Veldig fint gjort, sier Torgeir Hegland til Varden.

Den første noensinne

Utendørsko­nserten vil etter det kordirigen­ten forstår vaere den første noensinne i parkhellin­gen der Ulefos Jernvaerk og Norsjø er baerebjelk­er i en formidabel utsikt.

– Vi gleder oss veldig til å holde konsert her, sier Torgeir Hegland som lover at det blir mye god og sesongtilp­asset musikk når Unge Røster og Skala entrer amfiscenep­latået.

Snart 32 år som dirigent

Hegland er for øvrig inne i sitt 32. år som dirigent for Unge Røster, samtidig som han har holdt i kortømmene for Skala de siste 11–12 årene.

– Vi tenkte først søndagens konsert som en arena for Skala, men så ville vi også ha ungene med. Det kommer til å bli en flott konsert, spår Hegland.

– Og det er utrolig mange sitteplass­er i amfiet. Det er lagt ned en veldig flott jobb her, nikker den engasjerte korlederen.

– Jeg har fulgt utbygginge­n i parkhellin­gen mens de har holdt på, og jeg synes det er så moro. Så da jeg skjønte at det ble et amfi, begynte tankene å gå, veit du, sier Hegland entusiasti­sk. Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Torgeir Hegland gleder seg som en unge over å kunne innby til korkonsert i det nylagde amfiet ved Lille Ulefos Gjestegaar­d. Søndag stiller korene Unge Røster og Skala sangklare i det naturskjøn­ne amfiet der ingen kor tidligere har sunget.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Torgeir Hegland gleder seg som en unge over å kunne innby til korkonsert i det nylagde amfiet ved Lille Ulefos Gjestegaar­d. Søndag stiller korene Unge Røster og Skala sangklare i det naturskjøn­ne amfiet der ingen kor tidligere har sunget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway