Varden

Rjukan Rock klar for 17. gang

-

RETURNERER:

– Denne festivalen har ni liv, sier bookingans­varlig Morten Engh i Rjukan Rock. TINN I disse dager rigges det for fullt i Tveitopark­en i Rjukan. Fredag og lørdag braker det løs med festival for 17. gang. Det var det slettes ikke alle som hadde trodd for et knapt år siden.

Ni liv

I september i fjor meldte styret at festivalen, som ble arrangert for første gang i 2000, var konkurs. På tross av et overskudd på 150.000 kroner på 2015-versjonen, var det ikke nok til å dekke opp gammel gjeld. Lokalbefol­kningen i Tinn ville imidertid ikke gå med på at Rjukan Rock la inn årene.

– Det måtte en lokal redningsak­sjon til for å redde rocken i Tinn. Det har vaert noen tøffe tak tidligere også, så man kan si at denne festivalen har ni liv, sier bookingans­varlig og styremedle­m i Rjukan Rock, Morten Engh.

Vil skape fest for mange

I år kommer band som publikumsf­avorittene Hellbillie­s, hardrock-bandet Kvelertak - som opplever stor suksess både i inn- og utland, partyfikse­rne Staysman & Lazz, Kristoffer Skaus band The Dogs, telemarksb­andet Byting, tributband­ene Dirty Deeds og Blakk, og flere lokale band Rjukan

Engh sier de vil nå så mange som mulig med årets program.

– Vi prøver å skape en fest for flest mulig i dalen her. Kjernen er fortsatt bass, gitar, trommer og vokal, selv om vi for eksempel også har tatt inn Staysman

BOOKINGANS­VARLIG:

& Lazz på programmet.

Håper på 3000

Han er optimistis­k med tanke på gjennomfør­ingen av årets festival og gleder seg til å se publikumme­t innta Rjukan fredag. Vaermeldin­ga er svaert lovende, og han håper årets program vil trekke 2000 folk på fredagen og 3000 på lørdagen.

– Vi sliter litt med forhåndssa­lget. Folk ser an vaeret og lommeboka, og vet at når det er plass til 5000 i Tveitopark­en skal det noe til at det blir utsolgt. Nå som det har vaert lokal redningsak­sjon og mye fokus på hvor viktig det er at folk støtter opp om festivalen, syns jeg vi kan forvente rundt 3000 på lørdagen, sier han, og har tro på at det blir festival i 2017 også.

– Vi har et kjempebra program i år, på tross at vi har det laveste honorarbud­sjettet sidden 2007. Neste år håper vi å slippe å kjempe i motvind. Vendy Berg Hegle

 ?? ARKIVFOTO: KJELL AULIE ?? Hellbillie­s gjestet Rjukan rock i 2013. Om få dager står de på scenen i Tveitopark­en igjen.
ARKIVFOTO: KJELL AULIE Hellbillie­s gjestet Rjukan rock i 2013. Om få dager står de på scenen i Tveitopark­en igjen.
 ?? ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES ?? Engh. Morten
ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES Engh. Morten

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway