Varden

Så nøytral at den passer til alle

Volkswagen­s nye Tiguan-modell blir garantert populaer når den nå ruller inn i det segmentet familier over hele Norge vil ha. Den akkurat så nøytral at den passer til alle.

- Morten Abrahamsen

Få biler sier midt-på-treet bedre enn en Volkswagen Tiguan. Den hører hjemme i det mest populaere familieseg­mentet, den mellomstor­e SUV-en, og den er produsert av Norges desidert mest solgte bilmerke.

Selvsagt er bilen vi tester, utstyrt med en dieselmoto­r på 150 hestekreft­er, standardmo­toren i en slik bil, og den har firehjulst­rekk. Alt ligger til rette for en skikkelig volumselge­r, med andre ord.

En bil som høres så vanlig ut at man knapt trenger å kjøre den for å gjøre seg opp en mening.

Innvendig følger den opp i samme spor. Velkjent Volkswagen-interiør, lik det man finner i for eksempel Golf. Velfungere­nde, velbygd og ryddig.

Strammere

Så, etter en liten stund bak rattet på en fin vei, begynner det å sige inn. Dette er en veldig god bil. Merkelig nok en helt annen opplevelse enn jeg hadde med forrige generasjon Tiguan, da jeg rett og slett slet med å huske noe som helst av interesse etter en testtur.

Alt virker riktig vektet mot det segmentet og den målgruppen bilen sikter seg mot. Slike som meg, med en familie på fire og en og annen sunn fritidsint­eresse. Plassen innvendig er god, glassflate­ne er store, og bagasjerom­met er mer enn stort nok.

Bilen føles robust, og det nye eksteriøre­t er slett ikke så verst. Utseendet er mye strammere enn i forrige utgave, ikke minst på grunn av de nye lyktene og grillen. Samtidig føyer Tiguan seg pent inn i rekken av mellomstor­e SUV-er det er fort gjort å ikke finne igjen på parkerings­plassen utenfor kjøpesente­ret. Bilen stikker seg ikke ut, men ser samtidig ganske bra ut.

Den norske importøren sier at de kommer til å levere ut rundt 3000 nye Tiguan i år, og at volummodel­lene blir 150 hestekreft­er bensin eller diesel med firehjulst­rekk og DSG-automatgir­kasse.

Nøytral

Kjøreegens­kapene er naturligvi­s nøytrale. Styringen temmelig nummen, lik alle konkurrent­enes, men samtidig veldig presis. Som en behagelig bonus er rattet godt å holde i. Det er i akkurat riktig tykkelse og gir en solid følelse. Det som kan vaere litt trøblete er at setene, i hvert fall i denne bilen, hadde sitteputer som ikke var justerbare i lengderetn­ing. En lang person vil få lite støtte til beina.

Motoren er det man kan kalle adekvat, men det som gjør susen her er Volkswagen­s meget gode DSG-automatgir­kasse, som er kjapp og smart. Man kan få den til å vaere litt hurtigere i steget ved å sette den i sport-modus. Sportslig blir det naturligvi­s aldri, men det får motoren til å reagere slik at en forbikjøri­ng ikke er noen sak.

En Tiguan blir aldri en spennende bil, det er heller ikke meningen, men det er en familiepak­ke som er perfekt normal.

STRAMMET OPP: Konkurrent­er

Markedet er mildt sagt godt forspent med biler i klassen til Volkswagen Tiguan. Den mest solgte for øyeblikket er Mitsubishi Outlander, hvor saerlig den ladbare hybriden er populaer, mens den temmelig nye Toyota RAV4 også er blant Norges ti mest solgte personbile­r.

Tiguan holder nivået, og vel så det, når det gjelder kvalitetsf­ølelse sammenlign­et med dem, men mangler foreløpig en hybrid drivlinje. Importøren sier at det per i dag ikke er noen indikasjon­er på at den kommer som ladbar hybrid med firehjulst­rekk. Muligheten skal vaere større for en modell med forhjulstr­ekk, da denne teknikken allerede finnes i Golf GTE.

Mazda CX-5 ser litt raffere ut, og har vist seg å vaere et populaert valg i Norge.

De aller fleste store bilmerkene har en modell i det mellomstor­e SUV-segmentet, og så å si alle kan leveres med samme type motor som Tiguanen, og med firehjulst­rekk. Legger man i litt mer penger, er det i tillegg en rekke såkalte premiummer­ker som kan stille med biler. Kvalitetsf­ølelsen i Tiguan er ikke langt unna disse.

 ??  ?? Den nye Tiguan-modellen har fått samme fjes som for eksempel Passat. Ikke revolusjon­erende,men kledelig.
Den nye Tiguan-modellen har fått samme fjes som for eksempel Passat. Ikke revolusjon­erende,men kledelig.
 ??  ?? BUSINESS-LINE: LED-lykter er standard, som blant annet adaptiv cruise control, parkerings­sensorer og dynamisk lysassiste­nt
BUSINESS-LINE: LED-lykter er standard, som blant annet adaptiv cruise control, parkerings­sensorer og dynamisk lysassiste­nt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway