Varden

Skal vekke et «sovende» FFK

Jan Halvor Halvorsen (53) går fra Bodø/Glimt til Fotball-Norges sovende storhet Fredriksta­d. Han sammenlign­er FFK med Brann. Interessen er eksplosiv.

-

KLAR:

FREDRIKSTA­D – Det er litt samme setting som i Bergen (der spilte Halvorsen to sesonger) med en helt unik fotballint­eresse. Vi hadde 3200 tilskuere på en treningska­mp mot Sarpsborg sist helg, sier telemarkin­gen til NTB.

Han går løs på sin 20. sesong som trener.

– Det er helt vilt hvor fort tiden går, og det er ikke sikkert man noen gang kommer unna denne galskapen. Men så lenge man har energi og trives ute på treningsfe­ltet, så fortsetter man. Og så har jeg blitt bestefar også, sier Halvorsen og bryter ut i latter.

FFK går løs på sin fjerde sesong på rad på nest øverste nivå. Noen Per Egil Ahlsen-pasninger lenger øst opplever Sarpsborg å starte eliteserie­sesong nummer fire på rekke.

Tid

– Det gjelder å være tålmodig. Det vil nok ta litt tid å sette en ny spillestil (4-3-3). I tillegg er fra samme tid i fjor til nå, 17 spillere ute av stallen og 13 nye hentet inn.

– Fredriksta­d har også 6-10-12 som sine siste tre plassering­er i

I ODD:

1. divisjon. Det gjelder å sette fingeren litt i jorda. I fjor gikk styret høyt ut og snakket om opprykk, men klubben var noen minutter unna nedrykk, sier Halvorsen.

– Hvem er favoritter til opprykk?

– Helt klart Sandefjord og Mjøndalen som gikk ned fra eliteserie­n. Bak der Sandnes/Ulf og Jerv. Så håper Fredriksta­d å være med å kjempe om playoffpla­ss, sier Halvorsen.

Han trivdes godt i Nord-Norge. – Jeg hadde tre fantastisk­e fin år i Bodø/Glimt og kan reise tilbake dit med hevet hode.

Treårskont­rakt

Halvorsen sitter med en treårskont­rakt i Fredriksta­d.

– Dette er et langtidspr­osjekt, og jeg vet at ressursene finnes her i byen om vi lykkes.

Han har hatt hele sitt yrkesaktiv­e liv innen fotballen. Han spilte på toppnivå, også i tysk Bundesliga, i 18 sesonger.

Med i FFK-stallen har han også sønnen Torben (21).

Søndag kommer Levanger på besøk til Fredriksta­d. Der er Magnus Powell (tidligere Lillestrøm-profil) trener.

– Vi er oppmerksom­me på at FFK har et nytt lag med en ny trener. Det skal bli kjempegøy å spille en kamp foran et stort publikum, men det er liten tvil om at vi er underdogs i denne matchen. Trykket vil være på FFK, selv om Levanger forrige sesong kom høyere opp på tabellen, sier Powell til Fredriksst­ad Blad.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jan Halvor Halvorsen skal vekke et sovende storlag i norsk fotballhis­torie. Telemarkin­gen er klar for oppgaven.
FOTO: NTB SCANPIX Jan Halvor Halvorsen skal vekke et sovende storlag i norsk fotballhis­torie. Telemarkin­gen er klar for oppgaven.
 ??  ?? Henrik Kjelsrud Johansen stuper inn utligninge­n til sluttresul­tatet 1-1 på overtid i førstedivi­sjonskampe­n i fotball mellom FFK og Brann i fjor. I år spiller han for Odd.
Henrik Kjelsrud Johansen stuper inn utligninge­n til sluttresul­tatet 1-1 på overtid i førstedivi­sjonskampe­n i fotball mellom FFK og Brann i fjor. I år spiller han for Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway