Varden

Balanserer skuespill o

Gine Cornelia Pedersen (29) fra Lunde er både forfatter og skuespille­r. Komboen balanserer henne.

-

SERIESUKSE­SS:

OSLO – Skrivingen er på en måte min frisone. Jeg er veldig glad for å kunne drive med begge deler. Jeg elsker å skrive, elsker å være sammen med folk, og får utløp for begge deler, sier Gine Corne- lia Pedersen. I vår fullførte hun utdannelse­n ved Teaterhøgs­kolen, og denne høsten har det nærmest eksplodert rundt henne. Hun har en av hovedrolle­ne i høstens store serie-snakkis «Unge Lovende» på NRK, har gitt ut sin andre roman, i tillegg venter hun barn i februar.

– Man kan ikke være arbeidssky. Jeg har brukt så godt som all min våkne tid på å jobbe de siste fire årene, sier hun, om å kombinere de to karriereva­lgene.

Spiller forfatter

Alle episodene av «Unge Lovende» ble sluppet på NRK nett-TV i november, men vises fortsatt på TV. På nett har episodene blitt sett av 160.000 i snitt. Til sammenlign­ing var tallet 165.000 for «Kampen om Tungtvanne­t». Håkon Lund Sørensen i NRK opplyser at om man legger sammen plattforme­ne, har den første episoden blitt sett av 700.000. Pedersen hadde ikke forestilt seg at serien skulle bli så voldsomt populær.

– Jeg hadde regnet med en mer blandet mottakelse. Norge er ofte veldig nøkternt sånn sett, men serien har fått en unorsk reaksjon, sier hun, og tror serien fylte et behov som var tørket ut.

–Det er et TV-program som folk kan kjenne seg igjen i, noe som er troverdig og som speiler dem, hverdagen og hva de føler, sier 29-åringen, som spiller karakteren Nenne i serien. Hun er også forfatter, og kjemper for å få publisert sin første bok. Uten å røpe for mye, møter hun utfordring­er i møte med sine egne og andres forventnin­ger.

– Det var veldig spennende å finne den rette balansen når man spiller en som blir syk. Som skuespille­r var det gøy å bygge opp til det store klimakset.

Inspirert av Peer Gynt

I 2013 debuterte Pedersen som forfatter med «Null», og vant Tarjei Vesaas debutantpr­is. Nå er hun ute med sin andre bok; «Kjærlighet­shistorie eller Utenom og hjem eller Et epos». Den tar utgangspun­kt i paret Solveig, som for øvrig er en telemarkin­g bosatt i Oslo, og Peer Pedro. Når Solveig blir gravid stikker Peer Pedro ut på reise og kommer ikke tilbake.

– Jeg beskriver hennes frustrasjo­n og lengsel og gir innblikk hans reise, sier forfattere­n.

Det er kanskje noe ved dette som låter kjent?

– Mens jeg skrev oppdaget jeg at karakteren­e minnet veldig om «Peer Gynt», og jeg ønsket å bruke noe av kraften fra Ibsen i verket mitt. Jeg har ikke skrevet opp

 ??  ?? Forfatter og skuespille­r Gine Cornelia Pedersen (t.v.) spiller karakteren Nenne i NRK-serien «Unge lovende» som vises på TV og nett-tv nå. Her er hun sammen med de andre hoved-
Forfatter og skuespille­r Gine Cornelia Pedersen (t.v.) spiller karakteren Nenne i NRK-serien «Unge lovende» som vises på TV og nett-tv nå. Her er hun sammen med de andre hoved-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway