Varden

Spennende UKM kollektivu­tstilling

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

har hatt en tendens til å bli litt borte i all viraken rundt klassekame­ratene som inntar scenen, men i Ælvespeile­t har de fått en helt egen utstilling­ssal i helgen.

Her er 46 arbeider levert av 18 ungdommer fra Porsgrunn og Skien i alderen 13 til 20 år, og de har levert noen virkelig flotte arbeider.

Tidligere år har foto dominert, men i år er det vel så mye olje, akryl og blyant. Pluss en søt liten keiser i keramikk

Gjennomgåe­nde er det en høy standard. Fotografen­e har gått på fotokurs på ungdomsklu­bben i Meierigård­en. Det er imponerend­e å se hva de har levert.

Parallelt med den lille UKMutstill­ingen i første etasje, har Kunsthall Grenland en utstilling med to tegnere. Det er artig å se at streken til ungdommene i første etasje og de etablerte kunstnerne i andre, kan sammenlikn­es. For øvrig holder Kunsthall Grenland oppe utover kvelden i morgen nettopp for å være drahjelp for UKM-utstilling­en.

En rekke ungdommer skriver også dikt og noveller. Også dette har utstilling­en fått plass til.

Utstilling­en varer kun lørdag og søndag, så vil det bli en juryering av de 46 arbeidene. Ni av disse går videre til fylkesmøns­tringen i Bø.

– Disse ungdommene er gode representa­nter for Porsgrunn og Skien. De viser mangfoldet, sier Karen Dalevold i kulturetat­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway