Varden

Frister med kaffetår

Brotorvet vil ikke la kundene glippe når brua stenges mandag: Nå tilbyr de en gratis kaffetår til breviksfol­k som bruker senteret.

- Morten Lie-Hagen morten.lie-hagen@varden.no

Torsdag var senterlede­r Kjetil Østlie og hans assistent Kine Heian på PP i Porsgrunn for å hente eksempler på det som etter hvert skal bli «Brevikskop­pen». De sjenerøse koppene skal etter planen dekoreres med egnet patriotisk påskrift, for eksempel: «Jeg er fra Brevik og elsker Brotorvet».

Gratiskaff­en skal tilbys kunder som beviselig har tilhørighe­t i Brevik og omegn, men senterlede­lsen har ennå ikke pønsket ut hvordan kontrollen skal foregå. Det blir vel neppe kontroll av utstedt noe grenseboer­bevis?

– Neppe. Kanskje blir det slik at det er nok at folk sier de er fra Brevik. Så får de som eventuelt lyver på tilhørighe­ten, heller drikke kaffe med litt dårlig samvittigh­et, sier markedsekr­etærlærlin­g Kine Heian på vegne av sjefen.

Ikke så galt

– Først så det litt skummelt ut, men alt i alt kommer vi ikke så galt fra denne brureparas­jonen. Den er jo helt nødvendig, og nå får vi etter et par år en trygg og sikker bru i lang tid framover. For Brotorvets del kunne resul- tatet av stengninge­n blitt så mye verre, sier senterlede­r Kjetil Østlie.

Åpent sørover

Senterlede­ren minner om at veivesenet har besluttet å holde brua åpen for sørgående trafikk på dagtid fra klokka 07:00 helt fram til klokka 19.00, en liten time før senteret stenger.

I samme periode vil det også gå helkontinu­erlig skyttelbus­s mellom Korvetten og Stathelle med retur over Grenlandsb­rua.

Mellom 19:00 og 07:00 er brua åpen for syklister, mopedister og gående i begge retninger. Men da er den til gjengjeld stengt for alle firehjulin­ger med unntak av

utryknings­kjøretøyer.

Viktige kunder

Brevikskop­pen er selvfølgel­ig bare en gimmick, men den forteller at Brotorvet virkelig ønsker å holde på kundene fra søndre del av Porsgrunn: Etter hvert har senteret på Stathelle blitt et viktig shoppingst­ed for denne kun- degruppen, og mange velger å ta turen over brua framfor å kjøre inn til Porsgrunn. Brotorvet håper selvsagt å unngå at disse kundene utvikler et annet handlemøns­ter mens brua er «stengt».

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? VELKOMMEN TIL OSS: Læring Kine Heian og senterlede­r Kjetil Østlie vil lokke breviksfol­k over brua med en rykende varm kaffe i patriotkop­p med påskriften «Jeg er fra Brevik og elsker Brotorvet». Eller noe i den dur.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN VELKOMMEN TIL OSS: Læring Kine Heian og senterlede­r Kjetil Østlie vil lokke breviksfol­k over brua med en rykende varm kaffe i patriotkop­p med påskriften «Jeg er fra Brevik og elsker Brotorvet». Eller noe i den dur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway