Varden

To ganger fjerdeplas­s

Ingen ønsker seg den sure fjerdeplas­sen, men Eirik Nielsen fikk to av disse på første dag av svømmenord­isk i Finland.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

SKIEN Poseidon-svømmeren var likevel ikke veldig skuffet over plassering­ene. Han hadde heller ønsket å slå inn til litt raskere tider.

– Jeg håpet å senke min personlige rekord noe, men klarte ikke det. Men det er neppe mer enn noen små, tekniske forbedring­er som skal til, sier unggutten.

Til finale

Han innledet med femteplass i forsøket på 200 meter medley, og sikret finale i mesterskap­et for årgangene 1995-96.

Der ble det fjerde med tiden 2.06,6 – cirka sekundet over hans pers på øvelsen.

– Det var god margin begge veier fra den plassering­en, så det var liksom ikke noe å ergre seg veldig over. Gjort er gjort, og det er bare å jobbe videre med å gjøre det riktig.

Nielsen fikk nye sjanser til å teste seierspall­en på stafettlag­et på 4 x 100 meter fri, der han svømte førsteetap­pen. Men telemarkin­gen og Norge var akkurat litt for sent inne til bronsemeda­ljen.

– Jeg tror det skilte tre tideler, så det ble ganske jevnt.

Den lovende svømmeren får flere forsøk i Finland. I dag svømmer han 200 meter butterfly, og søndag venter 50 fri. Og det kan bli mer. – Ja, jeg håper å svømme stafettene, men lagene blir ikke tatt ut før etter de individuel­le konkurrans­ene.

Sjettemann

Det betyr at gode tider kan gjøre helgen såpass travel som Nielsen ønsker. Han har størst tro på lørdagens øvelse.

– Butterfly er nok det viktigste løpet for meg nå. Selv om jeg egentlig ikke har svømt så veldig fort på øvelsen denne høsten.

Han har likevel svømt

fort nok til å være rangert som sjettemann i feltet av jevngamle svømmetopp­er fra de nordiske nasjonene.

– Ser man på tidene, er det veldig jevnt på denne lista. Da kan marginene bli små også denne gang, tror Poseidons mann i mesterskap­et.

Han går til utfordring­ene med relativt lave skuldre.

– Jeg ønsker å gjøre det best mulig, men har ikke et veldig klart mål når det gjelder plassering. Det er viktigere å føle framgang, og helst se tider jeg ikke har oppnådd tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway