Stavanger Aftenblad

– Dette blir et humorshow folk ikke har sett maken til i Stavanger

SHOW: Alt de ikke har våget å gjøre tidligere, skal Rune Bjerga og Veronica Simoné Fjeld gjøre i sitt nye show.

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

Begge har fylt DNB Arena med sine egne show. Nå slår de seg sammen for første gang.

– Vi har egentlig tenkt på det en stund, men det var noen av følgerne mine på Snapchat som ga oss dytten som vi trengte for å gå i gang. Følgere mente at vi har god dynamikk sammen og bør gjøre noe i lag, forklarer Veronica.

– Vi er som to søsken. Vi krangler og har det ufattelige løje sammen. Og begge er scenefolk som vil opp og fram, sier Rune.

Men de jobber etter ulik stil. Rune liker å planlegge, Veronica elsker å ta ting på sparket. I forestilli­ngen «The Talk show», som vises i Stavanger konserthus 8. og 9. november, blir det litt av begge deler.

– Det blir både improvisas­jon og planlagte ting, understrek­er de begge.

Personlig og politisk ukorrekt

– Det blir litt «The Man Show» og «Forfall» og slike ting som var crazy på 1990-tallet. Vi skal krenke mer enn vanlig. Egentlig er vi som komikere altfor redde for å krenke noen. Men noe har skjedd i bransjen den siste tiden. Bare se på «Gauteshow». Dersom du klarer å gjøre det så absurd som Gaute gjør det, kan du gå veldig langt uten å krenke. Vi skal bli mer personlige og mer politisk ukorrekt, sier Veronica.

– Vi ønsker å leke med publikum, i hvert fall de som har lyst. Alle andre kan slappe helt av. Vi retter ikke spotlight mot folk som ikke vil det selv, understrek­er Rune.

Hva publikum eventuelt skal gjøre på scenen, er ikke helt klart.

Rune er veldig usikker på om det blir husband. Han er redd det blir for kostbart å hyre inn masse musikere.

– Jeg er jo litt kjip, så foreløpig er jeg den eneste i husbandet. Kanskje noen i publikum kan bli en del av husbandet, sier Rune.

Publikum skal utstyres med grønne og røde skilt slik at de kan avgi stemmer underveis i showet.

– Og det blir giveaways. Vi kommer til å kaste ut premier i god talkshow-ånd, sier Veronica.

– Og vi skal kåre kveldens publikumme­r. Det trenger ikke å bli den som ler høyest. Kanskje det blir han som ikke lo under forestilli­ngen i hele tatt, sier Veronica og legger til:

– Ja, og premien blir en kaktus eller en billett til neste forestilli­ng ...

På scenen vil det vaere sofa, bord og en programled­erstol, slik det alltid pleier å vaere på talkshow. Men dette blir ikke et talkshow i stilen til Fredrik Skavland og Anne Lindmo.

– Dette blir et humorshow folk ikke har sett maken til i Stavanger. Denne byen er vant med rene standup og one-man show, som vi begge har gjort. Dette blir et show med senkede skuldre, en nedpå-forestilli­ng med litt standup, podkast-live og mye galskap. Alt det galne vi har hatt lyst til å gjøre, kan vi gjøre nå, sier Rune.

En drøm

Veronica har 14 års erfaring som programled­er på tv og ledet blant annet frokostsen­dingen på TV Vest. Men sitt eget talkshow har hun aldri hatt.

– Å lede et talkshow er min store drøm. Jeg syyykt inspirert av og glad i Oprah Winfrey og David Letterman. «Senkveld» på TV 2 har klart det litt, men vi må gjøre det mer amerikansk. Jeg har lyst til å danse ute blant publikum, sier Veronica.

Akkurat det siste er Rune litt usikker på. Han understrek­er derfor at den tanken bare er på idéstadiet.

Det er ikke avgjort hvem som skal vaere programled­er. Veronica mener det opplagt må bli henne, siden hun har vaert det på tv i mange år. Rune mener at nettopp hennes erfaring er et argument for at han skal vaere programled­er.

– Nå er det i vinden å slippe nye krefter til, spesielt folk som er yngre til sinns, argumenter­er Rune.

Muligens det først blir avklart med stolleken på scenen.

For absolutt alle

De understrek­er at dette blir et show for alle, uansett alder og fasong.

– Målet er at publikum etter endt forestilli­ng skal si: Hva var jeg med på nå? Jeg vil at de skal snakke om showet i lunsjen dagen etter, sier Veronica.

De fleste talkshow, i hvert fall på tv, går i flere sesonger. Veronica og Rune planlegger to show i Kuppelhall­en. Begge har kalenderne fulle av fram over.

– Vi får se hvordan det går. Kanskje vi tar showet ut på veien. Andre byer har allerede meldt seg, sier Rune.

Og vi skal kåre kveldens publikumme­r. Det trenger ikke å bli den som ler høyest. Kanskje det blir han som ikke lo under forestilli­ngen i hele tatt.

Veronica Simoné Fjeld

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway