Stavanger Aftenblad

La idrettsgle­de bli en realitet for alle, også for funksjonsn­edsatte!

- Sofie Westrum Faerevåg

idrettsutø­vere. Her kreves det sterkere tiltak.

Økt medieomtal­e kan gi paraidrett­en mulighet til å bryte ned stereotypi­er og utfordre samfunnets oppfatning av funksjonsn­edsettelse­r og idrett. Gjennom å presentere og fremheve parautøver­e og deres prestasjon­er, kan mediene bidra til mangfold i idretten og inspirere flere personer med en funksjonsn­edsettelse til å delta i idrett.

Fortjener mer

Norges Idrettsfor­bunds visjon er «Idrettsgle­de for alle». Er dette egentlig realiteten når funksjonsn­edsatte ikke identifise­rer seg med å kunne vaere en mulig idrettsutø­ver? For at idrettsgle­den skal kunne vaere for alle, må det skje en rekrutteri­ng av «alle» inn i idretten. Rekrutteri­ng skapes hos de aller fleste ved å se muligheter. Når det ikke finnes forbilder for den situasjone­n en selv er i, er det vanskelig å se muligheten­e for hva som kan oppnås.

Vi ønsker større rekrutteri­ng til i paraidrett­en, for idretten skal vaere en arena hvor alle har en plass. For å skape engasjemen­t rundt paraidrett må søkelyset også rettes mot disse idrettene og prestasjon­ene. Ved at flere forbilder blir fremstilt i mediene, kan flere oppdage muligheter innenfor idretten, også for dem som har saerskilte behov.

Sammen kan vi inspirere mangfoldet og gjøre idrettsgle­de til en realitet for alle. Paraidrett består av store prestasjon­er som få hører om. Disse prestasjon­ene fortjener å komme ut og fram for å vise at alt er mulig. Idrettsgle­den skal ikke bare vaere for noen, men en realitet for alle!

Er «idrettsgle­de for alle» egentlig realiteten når funksjonsn­edsatte ikke kan identifise­re seg som en mulig idrettsutø­ver?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway