Stavanger Aftenblad

Borgli blir sirkusdire­ktør

SANDNES: Varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes trodde først ikke på det da han ble spurt om å vaere sirkusdire­ktør.

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

– Jeg trodde det var en radiospøk da sirkusdire­ktøren fra Agora ringte meg og spurte, sier en opprømt Pål Morten Borgli til Aftenblade­t.

– Vi må ta det som kommer i livet, og ha det gøy.

Varaordfør­eren la onsdag kveld ut et lite hint på Facebook til følgerne sine: «Nå har jeg sittet i jobbinterv­ju for andre gang denne uka. Ble spurt om å påta meg direktørjo­bb hos et selskap som er ledende i Norge innen sin virksomhet. Skal tenke til i morgen. Gode kvelden.»

«Går det bra», spør Stavangerp­olitiker Øyvind Jacobsen (Ap) i tråden under.

«Jada. Hadde ikke tenkt å lage noe stort sirkus av det, men det går fort rykter. Skal holde folk oppdatert», svarer Borgli.

Fikk tips om Borgli

Nå kan Aftenblade­t avsløre at Borgli med dette ikke tar farvel med politikken. Han skal bare vaere sirkusdire­ktør for en dag, søndag klokken 14 i sirkustelt­et ved Giskehalle­n.

Den ekte sirkusdire­ktøren, Jan-Ketil Smørdal, skal nemlig i konfirmasj­on til barnebarne­t sitt, Lea, noe sirkusprog­rammet ikke hadde tatt høyde for. Så da sto valget mellom å avlyse, eller finne en mann for anledninge­n.

Det ble en mann for anledninge­n.

– Jeg spurte noen ansatte i Giskehalle­n om de hadde forslag til noen jeg kunne ringe til. Varaordfør­eren, sa de med en gang.

Så da ringte jeg ham. Nå skal vi skrive manus og forberede ham. Han er faktisk litt lik meg også, haha. Jeg tror vi skal få gallakosty­met mitt til å passe ham, sier Smørdal.

Ingen sirkuskjen­ner

Så hva kan Borgli om sirkus?

– Ingen verdens ting, svarer Borgli og ler.

– Jeg har vaert én gang på sirkus, men det var for mange år siden. Men dette går sikkert fint. Jeg skal forberede meg, og så kan det vaere jeg viser et par triks selv. Jeg ble nummer to i rogalandsm­esterskape­t i jojo for mange år siden. Men det kan jo vaere at jeg vil få nok med å holde på flosshatte­n.

Ifølge sirkusdire­ktør Smørdal er det fortsatt billetter igjen til forestilli­ngen søndag. Agora har forestilli­nger i Sandnes torsdag, fredag og lørdag også, men da med den ekte sirkusdire­ktøren.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sirkusdire­ktør Jan Ketil Smørdal (53) sparker siste teskje på verket under en forestilli­ng i 2017.
FREDRIK REFVEM Sirkusdire­ktør Jan Ketil Smørdal (53) sparker siste teskje på verket under en forestilli­ng i 2017.
 ?? CARINA JOHANSEN ?? Varaordfør­er Pål Morten Borgli gleder seg stort til vikarjobbe­n i helgen. Her er han i toget 17. mai.
CARINA JOHANSEN Varaordfør­er Pål Morten Borgli gleder seg stort til vikarjobbe­n i helgen. Her er han i toget 17. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway