Stavanger Aftenblad

Slik var kampen:

-

Vestlandsd­erbyet ble aldri den store fotballkam­pen. Men Viking tok en sterk 2-0-seier og viste igjen at laget har vokst og har evnen til å spille hjem en kamp når de leder.

Brann så ikke all verdens inspirert ut i regnvaeret i Jåttåvågen. Men de hadde noen brukbare muligheter i 1. omgang. Men Iven Austbø tok det som kom. Hjemmelage­t, som ser ut til å ha klart å stenge ute all utenomspor­tslig støy som har preget klubben den siste uken, brukte et kvarter på å våkne.

Zymer Bytyqi så at Veton Berisha var på løp og sendte en ball i retning bakrommet. Pasningen var egentlig ikke god nok, men i duell med Berisha gikk Brann-stopper Ole Martin Kolskogen i bakken og plutselig hadde Berisha naermest fri bane til mål.

En passiv Vegard Forren kom seg ikke oppi Berisha og Viking-spissen skrudde ballen lekkert i det lengste hjørnet. En flott scoring mot sin gamleklubb. Berisha feiret med å slå seg på Viking-logoen på brystet.

Like etter scoringen kontret Viking. YannErik de Lanlay fikk avsluttet fra 16 meter, men Håkon Opdal reddet. Viking hadde funnet både gasspedale­n og samspillet nå.

Det var ingenting å si på at de mørkeblå ledet etter 1. omgang. Brann hadde bare tilløp til sjanser, de klarte aldri å legge Viking under et vedvarende press som betalte seg.

Etter halvspilt 2. omgang fikk Fredrik Torsteinbø dyttet Ylldren Ibrahimaj gjennom med en fin pasning. Ibrahimaj spant forbi Forren og satte ballen iskaldt under Opdal og i mål til 2-0.

Både Zymer Bytyqi og Kristoffer Løkberg måtte ut med skader.