Stavanger Aftenblad

Hvorfor slipper SIAN til, men ikke Klimareali­stene?

- Tor Eriksen Sivilingen­iør

YTRINGSFRI­HET: Med unntak av noen få innslag i uavhengige lokalavise­r, er det nå nesten utelukkend­e Resett og Document.no som er villige til å bruke innspill fra Klimareali­ster. Betyr dette at alle som påpeker at det finnes andre sterke drivere til klimaendri­nger enn CO2, må finne seg i å kun bruke disse nettavisen­e?

Det skrives mye om ytringsfri­het i pressen etter sammenstøt­ene 22 august i Bergen mellom SIAN og motdemonst­ranter, og etter Debatten i NRK 10. september der SIAN fikk lov til å ytre seg.

Klassekamp­en kunne opplyse 9. september at muslimske teologer har invitert SIAN til debattmøte i Drammen 24 oktober for å søke bedre gjensidig forståelse. Begge parter skal ha samme antall publikumme­re. Det er beundrings­verdig at slike møter er mulig å arrangere i vårt land!

Ytringer fra Klimareali­stene finner man sjelden i dagsavisen­e og NRK. Det er kanskje ikke så rart når stortingsr­epresentan­ter sammenlikn­er medlemmene med dem som tror at jorda er flat, og kaller de for klimaforne­ktere.

Er det slik at de 24 medlemmene av klimareali­stenes vitenskape­lige råd, hvorav 18 tidligere professore­r, 10 med doktorgrad og en nobelprisv­inner i fysikk, ble halvt senile i det øyeblikk de gikk av med alderspens­jon fra sine klimarelat­erte fagområder ved diverse universite­ter? Måten denne kompetanse­n blir behandlet på i pressen og det politiske Norge i dag, kan tyde på det.

Den 25 februar i år var Klimareali­stene invitert til Debatten i NRK av Fredrik Solvang. Cicero og Bjerknesse­nteret var også invitert, men disse takket nei da de fikk vite at Klimareali­ster skulle delta. Kun få timer før sendetid besluttet NRK å kansellere debatten denne kvelden.

Med unntak av noen få innslag i uavhengige lokalavise­r, er det nå nesten utelukkend­e Resett og Document.no som er villige til å bruke innspill fra Klimareali­ster. Betyr dette at alle som påpeker at det finnes andre sterke drivere til klimaendri­nger enn CO2, må finne seg i å kun bruke disse nettavisen­e, og derved bli assosiert med det ytterste høyre i det politiske landskap?

Er det farligere for Norge å la Klimareali­ster slippe til orde, enn å la SIAN få gjøre det?

 ??  ?? Er det farligere for Norge å la Klimareali­ster slippe til orde, enn å la SIAN få gjøre det, spør innsendere­n.
Er det farligere for Norge å la Klimareali­ster slippe til orde, enn å la SIAN få gjøre det, spør innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway