Stavanger Aftenblad

Equinor legger ned kontoret for landsatsin­g i USA

- NTB Fabian Skalleberg Nilsen fabian.skalleberg.nilsen@schibsted. com

TEXAS: Equinor har bestemt seg for å legge ned kontoret sitt i Austin i USA, som er selskapets senter for satsing på landboring i USA og resten av verden.

– Vi har besluttet å legge ned kontoret i Austin og samle all virksomhet i Houston, sier pressetals­person Erik Haaland i selskapet til Dagens Naeringsli­v.

Sluttpakke­r

Kontoret i Austin i Texas har rundt 250 ansatte. De fikk vite om kuttplanen­e i august, som også kommer til å berøre canadiske kollegaer.

– Det samme skjer med Calgary, der vi flytter hovedaktiv­iteten til St. Johns i Canada, sier Haaland til E24.

Han forteller videre at Equinor håper å komme i mål med sluttpakke­r for «flere hundre ansatte» i november.

Men Equinor vil ikke si noe om hvor mange ansatte som må forlate selskapet.

– Vi vil ikke gi noe eksakt tall. Det vi har indikert, er at antall innleide i USA og Storbritan­nia skal halveres. Samtidig skal antall stillinger i de samme landene reduseres med i snitt rundt 20 prosent, sier Haaland.

Fall i pris og etterspørs­el Selskapet reduserer sin aktivitet på land i USA. Aktivitete­n i området Eagle Nord ble solgt før jul i fjor. I tillegg har Equinor bestemt seg for å ikke bore flere brønner i år i Bakken-feltet i Nord-Dakota.

– Dette er en prosess som ble startet i vår. Det er jo en reaksjon på de markedsfor­holdene vi har sett med oljeprisfa­ll og nedgang i etterspørs­el som følge av covid-19, sier Haaland til E24.

I august offentligg­jorde Equinor den store kuttplanen for de tre omtalte landene.

– Det er ulike tidslinjer for denne prosessen. Når det gjelder Canada, så er vi ikke kommet like langt i prosessen. Vi ser også på bemannings­nivået der. Men i første rekke er det USA og UK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway