Stavanger Aftenblad

Hvorfor så uredelig, Aftenblade­t?

- Hege Storhaug Human Rights Service

HRS: Innen innvandrin­gsfeltet er det gjerne slik at moralkorte­t deles ut av dem som selv mener å ha edle motiv, til dem de påstår ikke har edle motiv. Når man opptrer slik, bør man i det minste forholde seg til fakta.

Aftenblade­ts kommentato­r Hilde Øvrebekk har tydeligvis lest en lederartik­kel i Dagbladet, ettersom hun repeterer Dagbladets feil 100 prosent. Denne feilen ligger endog til grunn for utgangspun­ktet og konklusjon­en til Øvrebekk. Hun vil at Human Rights Service (HRS) skal miste statsstøtt­en på 1,8 millioner kroner. Og hvis vi ikke mister den, så må HRS «søke om støtte, som alle andre».

La oss bare ta det kort: «Alle andre» søker ikke. Denne posten på statsbudsj­ettet rår aktuell statsråd over helt egenhendig. Det sørget davaerende statsråd Audun Lysbakken (SV) for, til protest fra én organisasj­on: HRS. Slik sett er det jo fint at både Dagbladet og Stavanger Aftenblad synes enig med HRS.

Usannheter

Øvrebekk fastslår – i ingressen – at «HRS støtter personangr­ep og brudd på straffelov­en, og nører opp om islamhat og fremmedfie­ndtlighet». Men for å få det til å stemme, må hun ty til usannheter.

Hun tar utgangspun­kt i en kommentar på et Facebook-innlegg der en kvinne (71) omtalte Sumaya Jirde Ali som en «kakerlakk». Dette innlegget var på et helt annet nettsted, men det sauser Øverbekk sammen med vår omtale av høyesteret­tsdommen, som Jirde Ali vant.

At Øvrebekk får det til å bli «støtte personangr­ep og brudd på straffelov­en», handler nok mest om at hun, som Antirasist­isk Senter, tolker illustrasj­onen til saken som om vi kobler mennesker til insekter. Men vi tenkte illustrasj­on til hva høyesteret­tssaken handlet om, så den aktuelle koblingen er det andre som gjør.

Aftenblade­t kommentato­rs budskap synes å vaere: HRS er fael, det samme er «ytre høyrefløy av Frp». Det må Øvrebekk gjerne mene, men det faller gjennom når hun ikke kan argumenter­e uten å ty til insinuasjo­ner og faktafeil.

For i hennes tolkning er HRS «islamfiend­tlig». Vår tolkning er at vi er islamkriti­ske. For det er vel ingen ideologi som skaper mer gnisninger, konflikt og misforhold i Norge og Vest-Europa enn islam i organisert form i (politiske) moskeer og bevegelser.

Erdogans moské i Stavanger

For øvrig har vi har merket oss følgende: Å vaere islamkriti­ker oppfattes av journalist­er flest som synonymt med høyreekstr­em. Skjønner de selv hvor meningsløs­t det er? Og er det derfor Aftenblade­t forholder seg så lite kritisk til at president og islamisten Recep Erdogan, Tyrkias fremste despot, skal reise en moské i Stavanger, et bygg som også bryter radikalt med byens saerpreg? Bør ikke Stavangers innbyggere opplyses om hvilke krefter som har etablert seg i byen?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway