Stavanger Aftenblad

Selvportre­tter og grafikk når Hå gamle åpner kunståret

- Simen Ingemundse­n simen.ingemundse­n@ aftenblade­t.no

UTSTILLING: Hå gamle prestegard starter året med å stille ut både grafikk og installasj­on. De neste to månedene skal åtte kunstnere fylle lokalene på prestegård­en.

Lørdag åpner de to utstilling­ene som blir vist til langt ut i mars; en kollektivu­tstilling og en separatuts­tilling. Hele åtte ulike kunstneris­ke stemmer deltar, ifølge en pressemeld­ing fra galleriet.

Hå gamle prestegard er et kunst- og kultursent­er som har jaerkysten og Nordsjøen som naermeste nabo. Siden 1983 har det vaert et galleri for samtidskun­st og for lokal kulturhist­orie midt i jaerlandsk­apet.

Kunstserie­n fortsetter

Hå gamle prestegard har siden 2018 presentert en serie grafiske utstilling­er. «Fett – plantrykk» er den tredje i serien og viser fram arbeid innen litografi og monotypi av sju ulike kunstnere: Erik Solheim, Åse Anda, Cathrine Alice Liberg, Ingebjørg Une Hagen, Line Prip, Zdenka Rusova og Bjørn Ransve.

Utstilling­en varer fra 18. januar til 15. mars.

Nederlands­k kunst Nederlands­ke Regien Cox er en av separatuts­tillerne denne våren. Hun er bosatt i Arendal og mottok i 2010 Aust-Agders fylkeskomm­unes kunstnerst­ipend.

Tidligere har hun ofte tatt i bruk industriel­le elementer som utgangspun­kt for sine prosjekter. Hun arbeider med objekter i ulike materialer og uttrykk og har tidligere brukt både sementblan­dere og garasjepor­ter i sin kunstneris­ke utforsknin­g. Objektene bearbeides til et slags selvportre­tt.

I pressemeld­ingen kommer det fram at hun også med utstilling­en «En lineaer vandring med grønn koffert» har jobbet med selvportre­tt, men her i en mer tradisjone­ll forstand.

 ??  ?? Regien Cox stiller ut selvportre­tter på Hå gamle prestegård fra i dag av.
Regien Cox stiller ut selvportre­tter på Hå gamle prestegård fra i dag av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway