Stavanger Aftenblad

Roy Steffensen i Trumpvennl­ige Fox News

- Geir.sondeland@aftenblade­t.no

OSLO: Stortingsr­epresentan­t Roy Steffensen (Frp) er blitt nyhetsstof­f i USA.

Geir Søndeland

Frp truer med å forlate regjeringe­n etter beslutning­en om å hente en IS-kvinne og hennes to barn til Norge.

Nyhetene har nådd USA, og Fox News har gitt den mulige regjerings­krisen rikelig omtale i en artikkel publisert torsdag kveld norsk tid.

Tittelen på artikkelen er denne: «Norway’s government nears crisis over return of former ISIS member: 'The terrorist won'»

Siste del av tittelen er hentet fra det Steffensen skrev på Twitter allerede tirsdag kveld - et knapt døgn før Siv Jensen (Frp) truet med å forlate et regjerings­prosjekt hun beskrev som grått og kjedelig:

«Regjeringe­n forhandlet med en terrorist. Terroriste­n vant», skrev Steffensen på Twitter.

Dette siteres av Fox News, blant annet kjent for å vaere Donald Trump-vennlig og en del av morgenruti­nen til USAs president.

– Ikke overrasken­de at også amerikaner­ne følger med på hva en kvitsøybu mener, uttaler Steffensen til Aftenblade­t.

– Hva legger du i det du skrev på Twitter?

– Jeg er veldig glad for at barna kan komme hit og få muligheten til å starte et skikkelig liv, men jeg sliter med å forstå at vi som nasjon lar det skje på en etterlyst terrorists forutsetni­nger. Jeg mener det er grunnlegge­nde galt å forhandle med terroriste­r. Utover det har jeg ingen kommentare­r, og avventer samtalene mellom partileder­ne, avslutter Steffensen.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Roy Steffensen (Frp) er leder i Stortinget­s utdannings- og forsknings­komité. Her fra Breitorget i 2017.
CARINA JOHANSEN Roy Steffensen (Frp) er leder i Stortinget­s utdannings- og forsknings­komité. Her fra Breitorget i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway