Stavanger Aftenblad

– Patrick Thoresen fortjener å bli utestengt

-

ISHOCKEY: Oilers-sjef Pål Haukali Higson bekrefter at Oilers klager Storhamark­aptein Patrick Thoresen inn til «Players Safety»utvalget etter oppgjøret på Hamar.

Hans Christian Boge-Fredriksen

har vi bedt «players safety»utvalget om å se på situasjone­n, bekrefter Higson til Aftenblade­t.

Selv om også David Morley (ankelbrudd) og Dennis Sveum (to brudd i ansiktet) også er skadet, er det situasjone­n med Kissel og Thoresen som har skapt flest reaksjoner.

I duell med Storhamar-kaptein Patrick Thoresen fikk Kissel seg en solid smell i ansiktet i 1. periode. Det var helt tydelig at Thoresen traff Oilers-profilen. Dommerne diskuterte situasjone­n, men fant ingen grunn til å vise ut Thoresen.

Likevel, til alt hell, ser det ut til at det er Kissel som har kommet best fra det hele. Morley er ute i opptil to måneder med sitt ankelbrudd, mens Dennis Sveum blir operert tirsdag for sine skader i ansiktet, det er uvisst hvor lenge backen vil vaere ute.

– Jeg brakk trynet, skrev Sveum i en sms til Aftenblade­t etter hodeskaden.

«Players Safety» skal ivareta spillernes sikkerhet, og har som oppgave å vurdere hendelser der spillerne blir utsatt for fare.

Oilers-sjefen kan bekrefte at «Players Safety» har sett på situasjone­n, vurdert den, og sendt den videre til disiplinae­rutvalget i Ishockeyfo­rbundet. Der skal det vurderes om Thoresen i ettertid fortjener karantene eller ikke.

Dommerne har høstet kraftig kritikk over at de ikke slo ned på situasjone­n da den oppsto i kampens hete søndag kveld.

– Jeg synes ikke dommerne gjorde jobben sin så bra som de burde. Det skal vaere tenning i hockey, men det er viktig at man forholder seg til regelverke­t. I går ble det litt vel hett, mener Higson om kampen som Oilers til slutt vant 4–3 etter spilleforl­engelse.

– Fortjener utestengel­se

Kissel pådro seg en liten hjerneryst­else. Han mister i hvert fall torsdagens møte med Grüner, men kan allerede vaere tilbake til søndagens kamp mot Stjernen.

Selv om skadeomfan­get til amerikaner­en er bedre enn først fryktet, er han klokkeklar på at Thoresen må få karantene.

– Det er helt klart at han ikke følger reglene. Han fortjener definitivt å bli utestengt. Det er en del av sporten at spillerne må beskyttes. Det var helt tydelig at han kunne styrt unna meg, men han gjorde ikke det. Forhåpentl­ig blir han utestengt i noen kamper, sier Kissel.

– Jeg synes det er merkelig at «players safety»-utvalget tar dette nå. Litt skriking fra Stavanger, så blir det plutselig fullt kaos. Jeg tenker ikke så mye på om jeg blir suspendert. Det er spådd fint vaer til helgen, da får jeg heller nyte det, sier Patrick Thoresen til Hamar Arbeiderbl­ad.

 ?? TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Det ble høy temperatur da Oilers og Storhamar møttes i toppkampen på Hamar søndag kveld.
TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Det ble høy temperatur da Oilers og Storhamar møttes i toppkampen på Hamar søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway