Stavanger Aftenblad

– Han ønsket dette så sterkt

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bjarne Berntsen er svaert glad for å ha sikret seg Veton Berisha. Men spissen må bevise at han fortjener å vaere Vikings førstevalg på topp.

– Det er godt å ha det klart. Dette har jo vaert verdens dårligst bevarte hemmelighe­t, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenblade­t.

Endelig kunne han sette seg tilbake i kontorstol­en inne på trenerkont­oret i Jåttåvågen og snakke om klubbens nye spiss. Etter intense forhandlin­ger med Brann, ble overgangen klar mandag ettermidda­g.

Etter det Aftenblade­t og BT kjenner til skal overgangss­ummen ligge et sted mellom 6,5 og 7 millioner kroner. Viking betaler Brann overgangss­ummen fordelt på to avdrag.

Vil gjenskape 2015-våren Berisha skal gjennomgå den medisinske testen i Viking tirsdag formiddag. Før det skal han teste kondisjone­n med resten av Viking-spillerne på SR-Bank Arena. Forutsatt at det går i orden, og spilleren blir enig med klubben om detaljene i sin personlige kontrakt, vil Berisha bli presentert tirsdag.

– Hva betyr det for Viking å få inn Veton Berisha?

– Det betyr at vi får en spennende og lokal spiller som ikke har lagt skjul på at det var drømmen hans å komme til Viking når han skulle hjem fra spill i utlandet. Vi håper å få en spiller som kan prestere som han gjorde før han dro herfra i 2015. Da var han strålende på vårsesonge­n, så vi skal prøve å gjenskape det, sier Berntsen.

Da scoret Berisha 11 mål på 14 kamper før han gikk gratis til Greuther Fürth.

Nettopp Berishas sterke ønske om å komme hjem var viktig for Berntsen da klubben gikk i forhandlin­ger med Brann om å få kjøpt ham ut av kontrakten i Bergen. Berisha blir på ingen måte noen billig mann for Viking, det erkjenner også Berntsen.

– Nettopp den koblingen han har til Viking, at han ønsket så sterkt å komme hit, gjorde at vi brukte en del mer penger enn vi hadde gjort hvis han ikke hadde den samme koblingen til Viking.

– Har dere brukt for mye penger på Berisha?

– Jeg har følt hele veien at det er dyrt, men vi var klar over at det ikke var noe poeng å kontakte Brann hvis vi ikke var i naerheten av å kunne betale det vi visste Brann vil kreve. Det var jo en spiller som Brann ikke hadde noe ønske om å selge, så det var ingen grunn til at de skulle gi ham fra seg billigere enn de kjøpte ham for. Det er jo bare et år siden de hentet ham, og det var jo en investerin­g for Brann. Men det var Vetons sterke og mørkeblå bånd som gjorde at han ville dette, han ønsket seg jo til Viking i fjor også hvis han skulle hjem og fikk velge fritt hvilken klubb han skulle til. Vi føler det er en bra signering.

Har en plan

Berisha var ikke på plass da Brann startet sin sesongoppk­jøring mandag morgen. Også Viking startet opp igjen med fellestren­inger mandag. Når laget samles tirsdag er Berisha på plass i Jåttåvågen.

Selv om Viking selvsagt har en klar plan med Berisha, vil ikke Berntsen gi 25-åringen noen garanti om en plass på laget allerede nå.

– Nei, han har ikke fått noen garanti om det. Det er det ingen som får så lenge jeg trener laget. Det er nok ikke spillere som er så sugne på å frivillig gi fra seg plassen på laget, heller. Men alle forstår at vi ikke hadde brukt så mye penger på én spiller hvis vi ikke hadde ment at han vil vaere en forsterkni­ng for laget. Selv om han ikke har fått noen garanti om noe, har vi jo skissert hvordan vi ønsker å bruke ham.

Sentral rolle

Med Zlatko Tripic på vei ut dørene, får Berisha en sentral rolle i Viking. Med erfaring fra spill i utlandet og landslaget vil hans rutine bli viktig nå som Viking også skal ut i Europa.

Etter den høydramati­ske toppkampen i CC Amfi søndag har Oilers’ sportssjef Higson tatt grep. Klubben sender inn klage på Patrick Thoresen etter situasjone­n der Dan Kissel ble sendt rett i isen etter et sammenstøt med Storhamar-kapteinen.

Skadesmell for Morley

– Vi mener dette er noe som går ut over spillerens sikkerhet. Derfor

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Veton Berisha får ønsket sitt oppfylt og blir Viking-spiller igjen. Her får en klapp på skulderen av Viking-sjef Eirik Henningsen.
CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Veton Berisha får ønsket sitt oppfylt og blir Viking-spiller igjen. Her får en klapp på skulderen av Viking-sjef Eirik Henningsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway