Stavanger Aftenblad

Eiendomssk­att – hvor mye er et løfte verdt?

- Kommunesty­rerepr., Stavanger (Frp)

POLITIKK: De røde partiene Sp, Ap, Sv, Rødt og FNB bryter nå en inngått intensjons­avtale og innfører den usosiale eiendomssk­atten på alle innbyggern­e i Nye Stavanger.

Tor Bernhard Harestad

Jørn Kyle Finnesand

ny Hausken, nyvalgt Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun og FNBs Frode Myrhol.

Dagny Hausken har vaert med i prosessen fra dag én, og vet utmerket godt hva som var Rennesøybu­ens forventnin­ger inn i Nye Stavanger. Disse blåser hun i, men til takk så får hun vaere varaordfør­er. Arbeiderpa­rtiets Kari Nessa Nordtun uttalte den 18. mars klokken 17.17 følgende: «For oss er intensjons­avtalen viktig.» Kanskje trodde hun at dette skulle vaere glemt ved valget seks måneder senere, men et slikt avtalebrud­d går ikke så lett i glemmeboke­n.

Frode Myrhol og FNB må slå opp i sitt eget program på side 11 hvor de skriver: «Vi er imot eiendomssk­att og ønsker å redusere den gradvis til den er borte.» Da er det rimelig frekt å gå direkte i motsatt retning, bryte intensjons­avtalen og utvide eiendomssk­atten for flere tusen nye mennesker.

Løfte- og avtalebrud­d

Så hva nå? De røde partiene Sp, Ap, Sv, Rødt og FNB bryter nå en inngått intensjons­avtale og innfører den usosiale eiendomssk­atten på alle innbyggern­e i Nye Stavanger.

Da er det to grupper som bør huske dette i fremtiden: Den ene er selvfølgel­ig velgerne som ved neste valg i 2021 og 2023 kommer til å høre nye, fagre løfter fra de samme løftebrudd-partiene. Ikke stol på dem. Det er lov med politisk uenighet, og vi kunne gjerne hatt en diskusjon om eiendomssk­att. Men når partiene gjennom en avtale faktisk har lovet innbyggern­e at dette skal de slippe, så er det ikke andre ord for dette enn løgn, løfte- og avtalebrud­d.

Tro ikke på dem

Den andre gruppen er våre kommunenab­oer Sandnes, Sola, Strand og Randaberg. Så lenge løftebrudd-partiene Ap, Sp, Sv, Rødt og FNB styrer i Stavanger, så må dere ikke finne på å inngå nye samtaler om kommunesam­menslåing. Tro ikke på dem, for de vet hva de gjør. De utfyller per definisjon politikern­es verste fordom: De lover og lyver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway