Stavanger Aftenblad

Scott Harrington gir seg som hovedtrene­r i Sola

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: – Vi har prøvd ulike ting for å snu situasjone­n uten at det har hjulpet. Jeg tror laget trenger noen friske ideer nå, sier Scott Harrington.

– Som hovedtrene­r er jeg ansvarlig for å sikre at resultaten­e blir levert på banen, og tabellen lyver ikke. Det trengs noen endringer nå, sier Scott Harrington til Aftenblade­t etter at det ble kjent at han valgte å fratre sin stilling som hovedtrene­r for Solas a-lag tirsdag.

Blytungt eliteserie­comeback Etter å ha ledet Sola ubeseiret gjennom 1. divisjon og rett tilbake til øverste nivå, har comebacket i eliteserie­n blitt alt annet enn jubel og seiersgled­e for de gulkledde.

Laget som hadde ambisjoner før sesongstar­t om mer enn bare å beholde plassen i eliten, har ikke klart å levere på parketten. Etter sju strake tap og null poeng på tabellen, bestemte Harrington seg for å fratre sin stilling som hovedtrene­r i Sola med umiddelbar virkning.

– De siste to, tre ukene har jeg følt at det var noe annet enn at laget ikke var godt nok til å vinne kampene som gjorde at vi tapte, at det handlet om treneren. Jeg synes det er på tide at laget får inn frisk luft, nye ideer og inspirasjo­n som gir dem de nødvendige marginene som trengs for å snu denne situasjone­n, sier han.

– Jeg vil hvert fall vaere ydmyk nok til å akseptere at jeg ikke passet godt nok på det som var mitt ansvar denne sesongen.

– Fortsatt tid til å snu det

Den britiske treneren kom til Sola som assistentt­rener for Knut Ove Joa i mars i fjor. Han tok over hovedtrene­ransvaret etter Joa. Harrington forteller at avgjørelse­n om å gi seg som hovedtrene­r var tung å ta. Han opplevde at han hadde tillit fra spillergru­ppen og fra styret til å fortsette, men valgte likevel å trekke seg da resultaten­e fortsatte å utebli.

– Jeg kan ikke sette fingeren på hva som bør endres for å snu dette. Jeg har min stil som trener og vi har prøvd ulike ting uten at det har hjulpet. Jeg tror laget trenger noen friske ideer nå. Det viktigste for klubben er å komme seg ut av dette hurtigst mulig og fokusere på det som er viktig akkurat nå. Jeg mener det fortsatt er tid og nok kamper igjen til å snu dette, sier han.

– Kom som et sjokk

Daglig leder John H. Kåsen i Sola Håndball sier han har sett at Harrington har hatt det tungt de siste dagene, men var ikke forberedt på at hovedtrene­ren kom til å fratre sin stilling. Det har aldri vaert et tema for klubben eller styret.

– Klubben er i sjokk over at han velger å fratre sin stilling. Han har vaert en fantastisk person å jobbe med. Vi må finne en kortsiktig løsning og ta det derfra. Dette kom brått på, sier Kåsen.

Harrington trakk seg som hovedtrene­r med umiddelbar virkning dagen før Sola møter Flint Tønsberg i kvartfinal­en i cupen. Malin Holta sier at spillerne forsøker å fokusere på cupkampen til tross for den utfordrend­e trenersitu­asjonen i klubben.

– Vi spillere har selv tatt tak og trener slik vi pleier før kamp. Vi gjør det vi kan for å forberede oss godt nok til cupkampen, og håper vi er gode nok til å slå Flint, sier Holta.

Spillerne ønsker ikke på nåvaerende tidspunkt å uttale seg om at Harrington har valgt å fratre stillingen sin. Klubben og styret i Sola HK satte umiddelbar­t i gang arbeidet med å få på plass en ny trener til a-laget til Sola HK etter at Harrington hadde orientert dem om sin beslutning.

 ??  ?? Malin Holta sier at laget fokuserer på kvartfinal­ekampen mot Flint nå.
Malin Holta sier at laget fokuserer på kvartfinal­ekampen mot Flint nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway