Stavanger Aftenblad

«Jeg er en ressurs. Bruk meg!»

- Arna Smistad Adm. direktør, Attende

ARBEID: Noen av oss har ikke 100 prosent arbeidskap­asitet, men alle kan bruke 100 prosent av det vi har.

Tillat meg å starte helt på jordet. I en potetåker. For en del år tilbake ble de minste potetene på Jaeren kastet. Tonnevis av knøttsmå poteter. Ingen ville ha dem. De passet ikke inn. Helt til en klok gründer og verdensmes­ter oppdaget disse og svaert gjerne ville ha dem – hvis han bare fikk tak i dem. Dermed var Jaeren Potetpakke­ri AS skapt.

Charles Tjessem viste oss at noen ganger er de minste de mest eksklusive av alle.

Denne historien laerer oss noe viktig: Vi må utnytte de ressursene vi har, både små og store.

Hvorfor sponser vi KÅKÅnomics? Denne uken går KÅKÅnomics 2019 av stabelen. Over fire dager fylles byen av smarte folk fra inn- og utland. De skal debattere samfunn og økonomi. Dette arrangemen­tet er vi i Attende en stolt del av. Vi er både sponsor, vi står får nesten all informasjo­nsmateriel­l og vi servere deltagerne lunsj. Gjett om vi gleder oss! Men hvorfor sponser vi dette?

Attende tilbyr varer og tjenester produsert av arbeidstak­ere med behov for tilrettele­gging. Våre ansatte har kanskje ikke 100 prosent arbeidsevn­e, noen har 80, 60, 50 prosent – andre mindre. Vi er et ideelt aksjeselsk­ap med Stavanger og Sandnes kommune samt Rogaland fylkeskomm­une som største eiere. Vi hevder oss på kvalitet, pris og leveringsd­yktighet. Vi pleier å si at vi er en ordinaer bedrift med ekstraordi­naere ansatte. Men vi er også et verktøy i den offentlige verktøykas­sen mot målet om å inkludere alle i det ordinaere arbeidsliv­et. For oss er KÅKÅnomics en god arena å vise oss frem på. Vi vil nemlig at samfunnet rundt oss skal bli minnet om det totale samfunnsre­gnskapet når de ser det vi jobber med.

Mangel på arbeidskra­ft, mer uføretrygd

Arbeidskra­ften er Norges viktigste ressurs. Den anslåtte verdien av vår fremtidige arbeidsinn­sats tilsvarer om lag 75 prosent av nasjonalfo­rmuen. Det er derfor helt avgjørende for Norges fremtidige produksjon­s- og velferdsni­vå at vi utnytter arbeidskra­ften riktig. All arbeidskra­ft.

Vi ser en økning i utgiftene til uføretrygd. I år passerer vi 100 milliarder kroner årlig – 100 milliarder! Penger er én god grunn til å se på personer med utviklings­hemming og andre utfordring­er som en viktig ressurs i arbeidsliv­et. Med god tilrettele­gging kan enda flere vaere med å utføre arbeidsopp­gaver slik våre ansatte gjør i dag. De produserer produkter og tjenester av høy kvalitet, de betaler sin skatt. De bidrar til verdiskapn­ing og lønnsomhet i vårt felles regnskap!

Samfunnsan­svar

Men det er én grunn til: Inkluderin­g er også en viktig del av vårt felles samfunnsan­svar. Verdien av å delta i arbeidsliv­et, at du deltar i samfunnet på lik linje med andre, viser igjen på den samfunnsme­ssige bunnlinjen. Det er et grunnlegge­nde behov å oppleve at du er til nytte for andre og en del av fellesskap­et. Erfaringer viser at arbeidspla­sser utvikler seg positivt gjennom inkluderen­de ansettelse­r. Når personer med funksjonsn­edsettelse ansettes og er synlige, flittige og deltakende, gir dette positive ringvirkni­nger og bidrar til å nå samfunnets mål om bedre inkluderin­g.

Det går også hånd i hånd med FNs baerekraft­smål 8 og 10, som omhandler full sysselsett­ing, anstendig arbeid og inkluderin­g uten hensyn til blant annet funksjonse­vne.

Ta oss med i hverdagen!

For oss i Attende handler det om å utnytte de ressursene den enkelte har. Om å inkludere mennesker. Om å gi og skape verdi gjennom meningsfyl­t arbeid. Å sitte uvirksom gir ikke mening for noen av oss, og for storsamfun­net er det bare en utgift. Vårt ønske er at virksomhet­er som vår bli tatt enda mer inn i hverdagen til arbeidsliv­et – også til våre eiere. Per i dag omfatter vår virksomhet omlag 350 mennesker.

Men hva med de som ikke har et tilbud? I vår region ser vi et stort engasjemen­t og giverglede i ulike sammenheng­er. Men det er flest arbeidsdag­er for oss alle. Så hvorfor ikke gjøre dette til en del av hverdagen?

Noen av oss har ikke 100 prosent arbeidskap­asitet, men alle kan bruke 100 prosent av det vi har.

Verdien av å delta i arbeidsliv­et, at du deltar i samfunnet på lik linje med andre, viser igjen på den samfunnsme­ssige bunnlinjen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? «Når personer med funksjonsn­edsettelse ansettes og er synlige, flittige og deltakende, gir dette positive ringvirkni­nger og bidrar til å nå samfunnets mål om bedre inkluderin­g», skriver Arna Smistad i Attende. Her Ren by-gjengen i Stavanger
JON INGEMUNDSE­N «Når personer med funksjonsn­edsettelse ansettes og er synlige, flittige og deltakende, gir dette positive ringvirkni­nger og bidrar til å nå samfunnets mål om bedre inkluderin­g», skriver Arna Smistad i Attende. Her Ren by-gjengen i Stavanger

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway