Stavanger Aftenblad

Holder liv i leiren

-

FOLKINTERV­JU: Telefonen til Sissel Marie Bjerga (37) står sjelden stille. Det gjør ikke hun heller.

Hjørdis Halleland Mikalsen

på Halsnøy også. Noen maler kjøkkenet og har den samme fargen i 20 år, jeg kan gjerne skifte etter noen uker, smiler den muntre vertinnen, som i disse dager går en travel tid i møte.

– Konfirmasj­onshelgen på Finnøy er fullbooka frem til 2029. Brylluper er det også mange av, det første allerede i påsken. Da skal jeg lage kalvesteik til 130 personer. I tillegg er det leirer, middager for bussturist­er, konferanse­r, catering – og hotelldrif­t.

– Hotelldrif­t?

Er du Finnøys svar på Stordalen?

Sisel Marie ler igjen. –Absolutt ikke. Men ja, vi har fire rom med hotellstan­dard, og til sammen 70 sengeplass­er, så det går fint an å bestille overnattin­g på Utsyn om en skal til Finnøy, sier Sissel Marie idet det kimer i telefonen. Igjen.

– Travelt?

– Dette er ingenting. Du skulle bare sett hvordan det kan vaere. Vanligvis koker det her. Både i grytene og i hodet mitt. Men jeg liker det sånn. Jeg får gjort mest når det er mye å gjøre. Heldigvis har jeg mange gode hjelpere. Både pensjonist­er og ansatte på timebasis som hjelper til med den daglige driften. De er mine reddende engler, sier Sissel Marie og avslører at hun har et krypinn på loftet i hovedbygge­t - for de dagene hun ikke rekker å ta ferga hjem til Halsnøy. – Var du selv på leir på Utsyn som barn? Sissel Marie ler. -Ja, èn gang! Da var jeg syv år. Det ble en traumatisk opplevelse. Venninna mi som lå i øverste køye falt ned på gulvet og fikk hjerneryst­else. Etter det ville jeg aldri mer på leir på Utsyn.

Odelsjente

Ellers da? Hva gjør Sissel Marie når hun ikke styrer og steller på Utsyn.

– Jeg har jo en gård da. Sissel Marie har et lite småbruk på Halsnøy i Finnøy kommune. Driften er overlatt til en forpakter som har ammekyr i fjøset og sauer på beite. Men noe ordner hun selv. Som rydding av skog og vedhogst. -Vet du, jeg gikk nettopp til innkjøp av motorsag og flisekutte­r, sier hun begeistret. -Ja, og verneutsty­r selvsagt. Målet er å bli kvitt litt skog, og å få ved til vinteren. Men jeg må først finne ut hvordan alt virker, ler hun. Sissel Maries er eldst av fire søsken. Moren bor fortsatt på gården. Faren mistet hun i en arbeidsuly­kke for 14 år siden.

– Far var glad i å stelle med ved. Tenk, vi har fortsatt ved igjen etter far, men nå begynner vedlageret å minke, så da er det bare å trø til. Og som om dette ikke var nok. Sissel Marie er også komitelede­r for Tomatfesti­valen for andre år på rad. Dessuten liker hun å lese. Helst krim. Og hun strikker. I fjor ble det seks kofter.

– Og døgnet har bare 24 timer?

– Ja, det stemmer. Noen ganger skulle jeg gjerne hatt et par timer ekstra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway