Stavanger Aftenblad

Phil Lane fortsatt ikke frisk – kan ha spilt sin siste kamp

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Han har ikke vaert på isen siden 19. januar. Oilers-profil Phil Lane innrømmer at det er frustreren­de, men nekter å gi opp håpet om å rekke sluttspill­et. Dagens hjemmekamp mot Frisk blir den 13. Lane han må se fra tribunen, etter smellen mot hodet i kampen mot Ringerike i januar. Amerikaner­en vet fortsatt ingenting om når han er klar for spill igjen. Og med sluttspill­et naert foreståend­e er amerikaner­en smertelig klar over at han i verste fall kan ha spilt sin siste kamp for Oilers.

Men det vil han helst ikke tenke på.

– Alt jeg kan gjøre er å tenke på helsen først, fokusere på det positive og håpe på at jeg rekker det. Det går bedre og bedre, sier Lane til Aftenblade­t.

Oilers-lege Morten Munkvik er klar på at det ikke tas noen sjanser når det kommer til hodeskader.

– Man må vaere klar både fysisk og mentalt. Er man ikke til stede ordentlig, risikerer man å bli utsatt for en mer alvorlig skade. Så er det også fare for at spilleren kan vaere klar, men er redd og trekker seg. Derfor holder vi spillere med hodeskader borte litt lenger enn det man i etterkant kanskje ser man hadde trengt, sier Munkvik, og legger til at det er håp om at Lane skal nå sluttspill­et.

Oilers kan i det minste glede seg over at Dennis Sveum fredag hadde sin første økt på is på over en måned og håper å rekke kvartfinal­ene.

Før dagens kamp er Oilers fire poeng bak Storhamar, med èn kamp mindre spilt. Med seier kan forsprange­t kortes ned til ett poeng. Samtidig er Storhamar foran på innbyrdes oppgjør, så for å ta 2. plassen er Oilers avhengig av å vinne begge sine kamper mens Hamar-laget må tape mot Manglerud Star tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway