Stavanger Aftenblad

Nå storspille­r Usman Sale

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

SKIEN: Etter tre tunge år tok Usman Sale (23) grep. En knalltøff vinter har gjort ham sterkere, tyngre og bedre enn noen gang. Vikingangr­iperen har fått en ny vår under Bjarne Berntsens ledelse. Viking besto første test med glans i møte med eliteserie­motstand da laget spilte 1–1 Mot Dag-Eilev Fagermos Odd på Skagerak Arena i Skien fredag.

– Godkjent pluss, var karakteren fra Bjarne Berntsen etter å ha sett sitt lag ha fullstendi­g kontroll i 75 minutter.

At Odd presset voldsomt på det siste kvarteret - og utligne til 11 - trakk ned helhetsinn­trykket noe. Men Viking leverte årsbeste og fikk vist at de har noe på gang.

Det har også Usman Sale. 23-åringen fra Nigeria er inne i sin fjerde sesong i mørkeblått (på utgående kontrakt), men har til gode å overbevise. Skader har også gjort det vanskelig for angriperen.

Men etter en knallhard vinter er han endelig i ferd med å få ut potensiale­t sitt.

Vinterrevo­lusjonen

– Jeg er på 80 prosent nå. Men jeg lover at jeg skal vaere på 100 prosent og mitt beste når sesongen starter, sier Sale til Aftenblade­t og gliser etter 45 bunnsolide minutter i Skien.

Han sendte Viking i føringen etter 17 minutter. Ikke lenge etter burde han doblet. Og et par av suserne som blåste over Sondre Rossbachs Odd-mål, burde truffet innenfor rammeverke­t.

Men det får gå. Usman Sale er så god om dagen at han naermer seg Bjarne Berntsens startellev­er om han fortsetter som nå. Hva har egentlig skjedd Usman Sale?

– Jeg har trent så hardt i oppkjøring­en, sier Sale med trykk på hardt.

– Dette er min beste oppkjøring i Viking. Jeg har lagt på meg trefire kilo i muskler, blitt tyngre og sterkere. Det merker jeg. Jeg bruker det til min fordel. Jeg var litt for lett før, jeg kjente det i duellene. Nå er jeg sterkere og det gjør at jeg blir en bedre spiller, sier han.

Sterkere, tyngre og bedre

Det er nesten så man kan se det på ham. Han ser litt større ut. Sterkere. I kamp er det lett å se det. Han tar mye mer for seg, er vondere å vippe vekk, det er mer kraft, sprut og selvtillit i 23-åringen.

– Forhåpentl­ig får alle se hvor god jeg kan vaere på mitt beste nå. Jeg prøver å fortelle Bjarne Berntsen hver dag på trening, og i kamp, at jeg vil spille. Det godt når ting endelig fungerer, sier han og gliser.

Da han skadet skulderen i fjor høst fikk han et nytt skadeavbre­kk. Men da opptrening­en startet, var det ingen kjaere mot.

– Halvard (Øen Grova, Vikingfysi­o) har passet på meg og overvåket alt jeg har gjort. Han har hjulpet meg med trening og øvelser, forklart meg hvilken mat jeg bør spise, når jeg bør spise, mange sånne ting.

Enkle beskjeder

Bjarne Berntsen er glad Usman Sale virker å ha funnet fasongen for alvor.

– Usman har vaert veldig god i vinter. Med farten og aggressivi­teten hans, også i gjenvinnin­gen, er det en veldig spennende spiller, sier Viking-treneren.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få ham til å slå ut i blomst?

– Det er vanskelig å si. Han har vaert veldig uheldig med skader. To ganger har det vaert langvarige avbrekk. Men jeg tror det er veldig tydelig for ham hvordan vi spiller. Når du ikke har spillefors­tåelsen og de taktiske valgene som din styrke, men i stedet fysikken og gjennombru­ddskraften, kan det vaere bedre med enkle arbeidsopp­gaver, forklarer Berntsen.

Han tror også spilleren selv for en annen status i gruppen når han opptrer som han gjør nå om dagen.

– Det er bra for gruppen, absolutt. Han får mer respekt hos de andre spillerne når han er god og jobber så hardt som han gjør, sier Berntsen.

 ?? FREDRIK VARFJEL, BILDBYRÅN NORWAY ?? Usman Sale scoret Vikings mål i 1–1-kampen mot Odd i Skien. Her danser han seg forbi eliteserie­rivalens Joshua Kitolano i 1. omgang på Skagerak Arena.
FREDRIK VARFJEL, BILDBYRÅN NORWAY Usman Sale scoret Vikings mål i 1–1-kampen mot Odd i Skien. Her danser han seg forbi eliteserie­rivalens Joshua Kitolano i 1. omgang på Skagerak Arena.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway