Stavanger Aftenblad

Rett skal vaere rett

-

DRØSET: Anonym retting er et kraftig angrep på oss som hater ungdommer.

Hørt på laerervaer­elset:

– Nå som disse forbannede politikern­e har fått for seg at vi skal innføre anonym retting, er vi nødt til å ta noen grep for å videreføre vår nåvaerende linje. Det blir langt mer komplisert å håndheve trynefakto­ren nå som vi ikke får navn på prøvene, men heldigvis finnes det en del ting vi kan gjøre for å holde disse små slynglene nede. Vi kan starte med å samle inn håndskrift­seksempler, slik at vi lettere kan sammenlign­e.

– Men det løser jo ikke problemet i de fagene hvor besvarelse­ne blir levert digitalt. Seriøst, du kan bare glemme at jeg gir han der besserwiss­eren

Jonas i 9b femmer om han så aldri har en eneste feil på prøvene. Han får maks firer. Det er til pass for ham, selvgod som han er.

– Det er det samme i min klasse. Jeg vil anslå at jeg gir mellom 60 og 70 prosent av dem lavere karakterer enn de egentlig gjør seg fortjent til. Hvordan skal vi ellers få hevnet oss på disse snørrvalpe­ne som sitter der og gjør dagene våre sure år etter år?

– Vi må nok begynne å bite oss merke i formulerin­ger som går igjen. Ida og Oda og

Ada i 10c bruker for eksempel alltid uttrykket «en sannhet med modifikasj­oner» i samfunnsfa­gprøvene, har dere lagt merke til det?

– Huff, ja, jeg setter dem alltid ned minst en karakter bare på grunn av det. Lucas og Marcus skal ofte sette fokus på forskjelli­ge ting i tekstene sine, og så de får aldri mer enn treer uansett hvor mye de kan. Dessuten kjører jeg en nulltolera­nselinje mot elever som skriver «forhåndsre­gler». De stryker tvert.

– Men vi må passe oss litt også, så det ikke går for langt. Hvis vi er altfor urimelige risikerer vi jo at stakkarene ender opp som eiendomsme­glere eller politikere eller sånne som ligger i kø utenfor polet før Burgund-slippet.

– Stemmer det. Vi får slenge inn en sekser og et par femmere i hver klasse. Det får holde. De må jo ikke begynne å innbille seg noe.

Dessuten kjører jeg en nulltolera­nselinje mot elever som skriver «forhåndsre­gler». De stryker tvert.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway