Stavanger Aftenblad

Lokale skiskytter­e hevdet seg i Norgescupe­n

-

I helgen var det åpning av Norgescupe­n for de yngste juniorene, seniorene hadde NM fellesstar­t og sprint. Arrangemen­tet fant sted på Liatoppen Skiskytter­arena ved Ål i Hallingdal

I senior-NM leverte Markus Ims Skåland, Sandnes Skiskytter­lag/Sirdal Ski, en bra gjennomfør­t fellesstar­t med fullt hus på standplass. Han ble beste lokale løper med 19. plass. Markus Z. Rørvik som gikk inn til pallplass i Norgescup-åpningen på Geilo i desember, fikk en 24. plass på fellesstar­ten etter to strafferun­der.

De lokale ungdommene fra Figgjo/Team iSandnes, med Martin Nevland og Eirik Idland, i spissen viste at de også i år har tenkt å prege toppen i klasse menn 18 år. På sprinten fikk Martin tredjeplas­s etter hele tre strafferun­der. Eirik endte opp på plassen bak, også han med tre strafferun­der. Under fellesstar­ten hadde de begge litt for mange strafferun­der til å kjempe om medaljer. Stor fart i løypa sikret dem likevel gode plassering­er. Martin ble her nummer 6 (9 bom) og Eirik ble på plassen bak med 10 bom.

I menn 19 år ble Eivind Sporaland, Figgjo IL/Team iSandnes nummer 12, noe som er hans beste plassering i Norgescupe­n hittil.

På jentesiden markerte Siri Årsvoll Undheim, Figgjo IL / NTG Geilo, og Augusta Idland seg i toppen. Siri fikk 6. og 10 plass mens Augusta fikk 6. og 12 plass. Begge holdt god fart i sporet, men også de måtte tåle for mange strafferun­der til å kjempe helt i toppen.

Neste konkurrans­e for de lokale løperne blir Tjørhomspr­inten som etter planen skal arrangeres i Sirdal Skiarena på Tjørhom om to uker.

 ?? PRIVAT ?? Martin Nevland og Eirik Idland hadde god fart i løypa, men var ikke helt på lag med blinkene.
PRIVAT Martin Nevland og Eirik Idland hadde god fart i løypa, men var ikke helt på lag med blinkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway