Stavanger Aftenblad

– Det er bare å beklage

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

ISHOCKEY: Henrik Holm var en angrende synder etter at han pådro seg matchstraf­f da Stavanger Oilers slo Stjernen.

FREDRIKSTA­D: – Det har vaert en del situasjone­r i år der Stjernen kjører hardt på keeper. Jeg ser jo i etterkant at han blir dyttet inn i meg, men jeg vil ha ham bort. Så slår jeg med spakhanske­n og det er jo ikke lov, og det vet jeg jo. Det er en såkalt hjerneblød­ning og det er for dårlig. Det er bare å beklage, oppsummere­r Oilers-keeper Henrik Holm etter kamp.

– Frykter du nå at du må sone flere kamper?

– Man vet jo aldri hva som skjer, men jeg håper og tror at det ikke blir det. Det er et forsiktig slag og jeg er ikke i naerheten av å skade Stjernen-spilleren. Jeg har også sagt ifra at jeg slår med innsiden av hansken og det skulle dommeren se etter, forklarer Holm.

Fornøyd sjef

Kampen var ikke mer enn snaut seks minutter gammel da Oilers’ førstekeep­er måtte gå i garderoben, og Jonas Wikstøl ble kastet inn i matchen. På det tidspunkte­t ledet Oilers allerede 1–0.

– Det var gøy det her, det er jo alltid kult å få spille og jeg er klar når jeg får muligheten, sier en fornøyd Wikstøl etter kampen.

– Jeg får gjort noen bra redninger og holdt fokus bra. Så det var moro det her, ingen tvil om det, legger Wikstøl til.

Det har vaert noen tunge uker der Oilers tapte to kamper før landslagsp­ausen og så gikk rett på en smell mot Lillehamme­r. Tre strake nederlag er sjelden kost, men da smaker det ekstra deilig når seieren endelig kommer.

– Det føles godt å vinne, det gjør det alltid. Selvsagt, smiler Todd Bjorkstran­d etter matchen.

– Tapet mot Lillehamme­r var meget tungt, men i dag var fightervil­jen tilbake. Laget jobber raeva av seg og så kommer Jonas (Wikstøl) inn og gjør en strålende jobb.

– Hvordan ser du situasjone­n med Holm?

– Jeg så ikke situasjone­n eksakt, men jeg tror de skulle få utvisning og han får jo en solid smell der. Noen ganger kommer det reaksjoner fra spillerne og det var det som skjedde der, sier Bjorkstran­d. 74 utvisnings­minutter

Totalt i kampen hadde Oilers hele 74 utvisnings­minutter. Riktignok 20 av disse til Brandon Burlon som pratet på seg matchstraf­f. Allikevel, to-minutterne haglet, men Bjorkstran­d vil ikke kritisere egne spillere.

– Spillerne og vi alle vet at det er for mye, men noen ganger er det en del av spillet. De var inne i matchen og kjempet virkelig bra. Helt fra start til slutt, så vi fikk poengene vi kom hit for. Det er det som teller, sier Bjorkstran­d.

Keeper Jonas Wikstøl er enig med sjefen når det kommer til utvisninge­ne. Han er også klar på at spillerne må holde hodet kaldere.

–Mange av minuttene er jo personlige som vi må luke ut. Det kan jo koke litt under kamp, men vi må nok vaere enda mer disipliner­te, maner ungutten.

Kampene kommer tett Allerede tirsdag skal Oilers igjen spille match når Ringerike kommer på besøk til DNB Arena. Bjorkstran­d håper da å bygge videre på helgens seier.

–Det gjelder å nyte poengene litt, men så er det bare å gjøre seg klar på ny. Det blir en tøff match, men vi er klare, forteller Bjorkstran­d.

Holm er i hvert fall uaktuell mot Ringerike grunnet karantene, og hvor mange kamper Wikstøl nå skal stå er usikkert. Andrekeepe­ren er uansett klar for å bidra.

– Hvis jeg får stå er jeg selvsagt klar for det. Da skal jeg hjelpe laget til å vinne kamper, avslutter Wikstøl.

 ?? CHRISTOFFE­R HJALMARSSO­N ?? Jonas Wikstøl (18) gjorde en god figur da han ble kastet innpå i bortekampe­n mot Stjernen. Henrik Holm, innfelt, blir ikke å se i morgendage­ns kamp mot Ringerike grunnet karantene.
CHRISTOFFE­R HJALMARSSO­N Jonas Wikstøl (18) gjorde en god figur da han ble kastet innpå i bortekampe­n mot Stjernen. Henrik Holm, innfelt, blir ikke å se i morgendage­ns kamp mot Ringerike grunnet karantene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway