Stavanger Aftenblad

Hadde Nederland i hodet i 315 dager

- NTB

FOTBALL: Helt siden 24. oktober i fjor har kvinneland­slagets spillere sett fram til dagens gruppefina­le i VM-kvalifiser­ingen. De lover Nederland knalltøff kamp.

– Vi har ventet på denne kampen siden 0-1-tapet i Nederland. I nesten et år har denne kampen vaert en motivasjon bakerst i hodet, og vi har gjort en god jobb på alle samlingene, sier kaptein Maren Mjelde til NTB.

I fjorårets EM-sluttspill ble Norge overkjørt av Nederland og tapte 0-1 i Utrecht. De norske spillerne jaget revansj i høstens VM-kvalifiser­ingskamp i Groningen og fortjente minst ett poeng, men tapte 0-1 igjen etter at Mjelde misset straffespa­rk og Nederland scoret på overtid.

– I EM hang vi ikke sammen, men i kvalifiser­ingen gjorde vi en god bortekamp hvor jeg følte vi gjorde alt riktig, og likevel ble det tap. Vi har hatt to dårlige opplevelse­r mot Nederland, men kurven har vaert stigende, sier Caroline Graham Hansen.

Favoritt i fare

Med norsk seier vil Norge ha kvalifiser­t seg til sitt 19. EM- eller VM-sluttspill på rad. Uavgjort eller borteseier gir nederlands­k jubel, mens Norge (i beste fall) må ut i et tøft toeromspil­l. Den rekordlang­e rekken er i fare.

Norge har aldri gått glipp av et VM-sluttspill for kvinner. Landslagss­jef Martin Sjögren og hans spillere gir favorittst­empelet

Treningen på Vålerengas arena på Valle søndag tydet på at han starter med de samme 11 som i fredagens 4-0-seier i Slovakia. Det er ikke skadeprobl­emer i troppen.

– Elise Thorsnes ble sendt hjem til USA på grunn av hamstringp­roblemer, og Ingrid Ryland ble hentet inn, men ut over det er status i troppen tipp topp, sier Sjögren.

Caroline Graham Hansen avbrøt treningen i går. Men det er ingen grunn til bekymring.

– Hun fikk en liten kjenning i kneet, så vi tok henne av og sjekket henne. Det kommer ikke til å bli noe problem, sier landslagst­reneren.

Jager revansj

Ut over revansj for fjorårets to tap vil Norge også hevne 0-2-tapet mot Nederland i siste runde av VM-kvalifiser­ingen for fire år siden. Det er landslaget­s eneste poengtap på hjemmebane i VMkvalifis­ering noensinne. 30 seirer og 1 tap er fasit.

– Jeg husker den kampen. Vi hadde gjort en veldig solid kvalifiser­ing, vunnet alle kampene og var allerede gruppevinn­er. Tapet hadde ikke noe å si. Det blir annerledes nå. Alt står på spill, sier Mjelde.

Isabell Herlovsen, troppens suverent mestscoren­de med 53 landslagsm­ål, er kanskje den mest revansjlys­tne av alle. Vålerenga-spissen misbrukte flere store sjanser i Slovakia og håper marginene er på hennes side i gruppefina­len på hennes hjemmebane.

– Og så spiller det ingen rolle hvem som scorer, bare vi vinner.

 ?? JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? De norske fotballjen­tene, her med Guro Reiten & co. på trening i Oslo i går, spiller for VM-plass i kveld.
JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN De norske fotballjen­tene, her med Guro Reiten & co. på trening i Oslo i går, spiller for VM-plass i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway