Stavanger Aftenblad

Ole Eirik Berge 70 år

-

Principal Geophycisi­st Ole Eirik Berge, Søreidgren­d, var 70 år 3. september.

Etter norgeshist­oriens største industrifu­sjon i 2007 mellom Statoil og Norsk Hydros oljeavdeli­ng, var Ole Eirik Berge ansatt ved StatoilHyd­ros (i dag Equinors) Forsknings­senter i Bergen som forsker innenfor leting og petroleums­teknologi.

Fra 2008 var han Principal Geophycisi­st/overgeofys­iker ved TGS Geological Products and Services i Stavanger. Fra 1985 til oktober 2007 hadde han ulike stillinger ved Norsk Hydro Bergen som seniorgeof­ysiker i undersøkel­se/exploratio­n og produksjon, Norsk Hydros forsknings­senter i Bergen, samt stillinger innenfor EDB. Han hadde i disse årene også stillinger som senior reservoarg­eofysiker på Oseberg- og Brage-feltene.

Fra 2000 arbeidet han ved forsknings­senteret til Norsk Hydro i Bergen, med havbunnsse­ismikk som spesialomr­åde. Jubilanten er født på Husnes, oppvokst i Åkra, tok examen artium på reallinjen ved Voss landsgymna­s og tjenestegj­orde i Luftforsva­ret i 1969 som meteorolog­assistent ved Stavanger lufthavn, Sola.

Han ble cand.real. ved UiB 1979 med fagene matematikk, fysikk, geofysikk, geologi og EDB med hovedfag i den faste jords fysikk. Han har også tatt pedagogisk seminar. Våren 1979 fikk han stilling som geofysiker, seismisk databehand­ling, ved GECO i Stavanger. Deretter hadde han stillinger som geofysiker, førstegeof­ysiker og overingeni­ør i Oljedirekt­oratet i Stavanger 1980–85. Arbeidsomr­ådet var innsamling, prosesseri­ng og tolkning av seismiske data, og deltakelse i tildelings­runder på Norsk sokkel. Berge var ansvarlig geofysiker i en tverrfagli­g prosjektgr­uppe for godkjennin­g av en av de største feltutbygg­ene på Norsk sokkel.

Etter at perioden som fast ansatt i oljeindust­rien var over, har Berge hatt diverse engasjemen­t, deriblant som ansatt seniorgeof­ysiker en kortere tid i 2012 for Tectonor AS, ved High Technology Centre i Bergen (HIB). Han har også vaert formann i Søreide menighetsr­åd. Jubilanten er gift og har fem voksne barn. (NTB)

 ??  ?? Dette bildet er tatt i anledning barnedåpen for Elian på Ualand i Lund i august. Fra venstre: Bestemor Inger Helen Sørskog Helleland, Elian Sørskog Hamre, mor Torill Yvonne Sørskog og oldemor Torill Sørskog.
Dette bildet er tatt i anledning barnedåpen for Elian på Ualand i Lund i august. Fra venstre: Bestemor Inger Helen Sørskog Helleland, Elian Sørskog Hamre, mor Torill Yvonne Sørskog og oldemor Torill Sørskog.
 ?? ASLE HAUKLAND ?? Tuva Holen.
ASLE HAUKLAND Tuva Holen.
 ?? VIBEKE STEEN, FOTOGEN ?? Emma Viola Ranum.
VIBEKE STEEN, FOTOGEN Emma Viola Ranum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway