Stavanger Aftenblad

Hadia Tajik krever granskning av Alerisoppd­rag

-

OSLO: Ap-nestleder Hadia Tajik krever granskning av Alerisoppd­rag i helsesekto­ren og ber regjeringe­n avklare deres syn på konsulentb­ruk i omsorgstje­nester.

– Vi har et konkret eksempel som omhandler ganske store summer. Nå må vi få klarhet i om det systematis­k betales for store summer til Aleris i resten av Helse-Norge, sier Tajik til Klassekamp­en.

Mandag sender hun spørsmål til Stortinget og ber helseminis­ter Bent Høie (H) granske prisnivået på alle kjøp fra Aleris Helse. Samtidig ber Tajik arbeidsmin­ister Anniken Hauglie (H) avklare regjeringe­ns syn på konsulentb­ruk i omsorgstje­nester.

Hauglie har ifølge avisen allerede avvist et initiativ fra SV om å granske omfanget av konsulentb­ruk i Aleris og omsorgsbra­nsjen.

Både SV-leder Audun Lysbakken og Kjersti Toppe i Senterpart­iet har sendt skriftlig spørsmål til helseminis­teren. Også Olaug V. Bollestad i KrF har bedt Høie reagere.

BT skrev onsdag at staten de siste årene har kjøpt privat øyebehandl­ing hos Aleris for 200 millioner kroner, mens offentlige sykehus kunne gjort jobben for 33 millioner. Aleris mener utregninge­n ikke stemmer og at de aldri har forsøkt å skjule praksisen.

Høie svarer ifølge avisen ikke på kravet om gransking, men understrek­er at det er viktig at helseregio­nene har gode anbudspros­esser og kontroller­er oppfølging­en av avtalene med private aktører. Samtidig sier Hauglie til avisen at regjeringe­n gjør sitt for å trygge arbeidsvil­kår, men uttaler seg ikke om sitt syn på konsulente­r. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway