Stavanger Aftenblad

Kåre Vedvik overfalt og skadd i USA

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

AMERIKANSK FOTBALL: Hinnagutte­n Kåre Babajide Vedvik ble overfalt og skadet i Baltimore i USA lørdag natt. Han ligger på sykehus og skadene er ikke livstruend­e.

Kåre Babajide Vedvik er fra Stavanger og spiller amerikansk fotball for Baltimore Ravens. Han signerte for klubben i april i år.

Politiet i Baltimore og klubben Baltimore Ravens gir få opplysning­er om hva som har skjedd, men ifølge Baltimore Sun ble den norske NFL-spilleren Kåre Vedvik overfalt og ranet i byen natt til lørdag.

Det samme melder CBS og NBC, ifølge TV2.

Han skal vaere skadet på overkroppe­n, men ikke livstruend­e, i følge en twittermel­ding fra T.J. Smith, talsmann i Baltimore Police.

Vedvik ble sendt til sykehuset i natt. Detaljene omkring skadene hans er ikke kjent. Heller ikke hvordan overfallet skjedde.

Baltimore er den største byen i delstaen Maryland på østkysten av USA . Byen har rundt 700.000 innbyggere. Byen er til dels preget av fattigdom og høyere kriminalit­et enn gjennomsni­ttet i USA. Men byen har også flere universite­ter og sitt gode fotballag Baltimore Ravens.

Det har ikke lykkes Aftenblade­t å komme i kontakt med familien hans i Stavanger i går morges.

Stortalent­et fra Hinna Aftenblade­ts Byas-redaksjon har skrevet om Kåre Vedvik da han signerte for tidligere Super Bowl-vinner Baltimore Ravens i april og i lagets første preseasonk­amp for året fikk han som ventet sin debut.

24-åringen fra Stavanger spilte både som kicker og punter noe som er uvanlig i NFL. Og 24-åringen fra Stavanger leverte varene da Ravens slo Chicago Bears 1716.

I andre periode scoret Vedvik på sitt eneste field goal-forsøk, da han kontroller­t satte ballen mellom stengene fra 31 yards. Han traff også på begge ekstrapoen­gforsøkene etter Ravens sine touchdowns.

Vedvik imponerte kanskje aller mest som punter. Hans lengste punt for dagen var 63 yards, og han hadde et gjennomsni­tt på 48,1 yards på sine åtte spark. Over en hel sesong, ville det holdt til det nest beste snittet i ligaen i fjor.

Knalltøff konkurrans­e

Selv om han har imponert på trening gjennom sommeren og nå også i kamp, er det lite sannsynlig at han får plass på Ravens-laget når de åpner sesongen mot Buffalo Bills 9. september. Hvert lag pleier bare å finne plass til én kicker og én punter, og for Vedvik kunne konkurrans­en knapt vaert tøffere. Kicker Justin Tucker regnes for å vaere ligaens desidert beste, og punter Sam Koch er også blant den ypperste eliten.

Den tøffe konkurrans­en var imidlertid en av hovedgrunn­ene til at Vedvik valgte å signere for Ravens.

– Jeg føler at man alltid kan bli bedre. Å ha muligheten til å komme hit og prøve å komme opp på deres nivå, er den perfekte situasjone­n for en som kommer fra college og ønsker å utvikle seg til å bli proff, sa Vedvik til Washington Post tidligere i uken.

Interessan­t for andre lag

Men om han ikke får fortsette i Ravens når troppen kuttes til 53 spillere, vil andre muligheter åpne seg for nordmannen. Da kan andre lag som ønsker en ny kicker eller punter hente ham, enten via en byttehande­l eller på fri overgang dersom Ravens avslutter kontrakten med ham. Og innad i Ravens har de stor tro på at nordmannen har en fremtid i NFL.

– Han er veldig talentfull. Jeg forventer at han enten tar plassen fra Tucker eller at et annet lag tilbyr oss et valg i draften for å få ham, sa hovedtrene­r John Harbaugh til Baltimore Sun, og får gjenklang av nevnte Tucker:

– Det sies at hvis du er god nok, så finner et lag i ligaen deg. Jeg tror Kåre kommer til å bevise at han er en av dem det gjelder, sa Tucker til Washington Post.

Vedviks skulle spille ny kamp mot Buffalo Bills 9. september.

 ?? PRIVAT ?? Kåre Babajide Vedvik er fra Stavanger og spiller amerikansk fotball for Baltimore Ravens. Han signerte for klubben i april i år.
PRIVAT Kåre Babajide Vedvik er fra Stavanger og spiller amerikansk fotball for Baltimore Ravens. Han signerte for klubben i april i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway