Stavanger Aftenblad

Sovnet med bållukt i håret

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

ØLBERG: De som krøp inn i teltene sine på Ølbergstra­nden lørdag kveld, var hese i stemmene etter ropingen rundt leirbålet. Noen la seg nok med svidd pannelugg.

– Yoggi yoggi yoggi!

Speiderled­er Nina Søndervik fra 1. Tananger Sjø brøler ut det velkjente speider-ropet. Gjengen rundt bålet svarer på Sønderviks invitt.

– Ai ai ai!

Det ene speider-ropet følger det neste. Tett i tett sitter de. Noen små, noen litt større og flere voksne. Noen kan leirbål-sangene på rams. Et par voksne karer som stiller seg litt i bakgrunnen, lytter med smil om munnen.

Snart deler Søndervik gruppen i to. Det er klart for:

«Ja vi har våra klare barnestemm­ar kvar

Men har ni era klara barnestemm­ar kvar.»

De to gruppene roper mot hverandre. Ikke rart mange legger seg meg hes røst på Ølberg lørdag kveld.

Fik vist fram speiding

Det var speidergru­ppene 1. Sola og 1. Tananger Sjø som inviterte til åpningen av Friluftsli­vets uke og #nattinatur­en på Ølberg. Speiderne ønsker at flere skal få oppleve hva speiding er, og da passet det godt å invitere til overnattin­g i telt.

– Mange som ikke tilhører speideren er kommet. Det er vi glad for, for det var målet. Og for noen blide unger vi har hatt i dag! sier Inghild Margrethe Ross-Molnes, speiderled­er i 1. Sola.

I løpet av lørdagen fikk ungene prøve seg på ulike speiderakt­iviteter som spikking, hogging og surring. Pinnebrød og leirbål var også selvsagte innslag.

– Noen har aldri tatt i en øks før, i dag fikk de muligheten, sier Ross-Molnes.

Hele Norge på tur

I tillegg til oppfordrin­gen om å sove ute, går en rekke friluftsar­rangemente­r av stabelen kommende uke og helg, som altså er Friluftsli­vets uke.

Soppkontro­ll, aktivitets­løyper og rebusløp for barn, blåturer for voksne, trim for de over 60, elvepadlin­g, friluftsko­nserter og toppturer står på programmet.

Det er paraplyorg­anisasjone­n Norsk Friluftsli­v og dens 17 medlemsorg­anisasjone­r står bak markeringe­n av Friluftsli­vets uke 2018.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Philip Schantz Gudmundsen (8), Herman Schantz Oftedal (8), Mona Rita Schantz Oftedal og Ingrid Vingen varmer seg ved leirbålet.
PÅL CHRISTENSE­N Philip Schantz Gudmundsen (8), Herman Schantz Oftedal (8), Mona Rita Schantz Oftedal og Ingrid Vingen varmer seg ved leirbålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway