Stavanger Aftenblad

Parkour-mannen er nominert til Amanda-pris

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

UVENTET: At Eili Harboe er Amandanomi­nerte for sin kritikerro­ste hovedrolle i «Thelma», er ingen bombe. Men at parkourman­nen fra «Now it’s dark», Reidar Wayne Ewing, er nominert, det er en liten bombe.

Ikke fordi nominasjon­en ikke er fortjent, parkourman­nen var jo den «alle» snakket om etter å ha sett Arild Østin Ommundsens «Now it’s dark», blant et utall stilige biroller. Dermed ble det Reidar Ewing som sikret «Now it’s dark» en nominasjon i kategorien Beste mannlige birolle.

Glade og overrasket

– Glade? Selvsagt! Overrasket? JA!!!

Produsent Gary Cranner i Chezville uttaler seg på vegne av nominasjon­en av Reidar Ewing, som har én scene i «Now it’s dark».

– Vi har hørt fra Oslo at det murres i filmbransj­en over nominasjon­en til en så liten rolle. La dem murre. Dette er jo veldig kjekt for flinke Reidar, men vi ser litt på nominasjon­en som et nikk til alle de små birollene, sier Cranner.

Ewing er en gammel kjenning og stor kraft i Stavangers filmmiljø, og har hatt små roller både i «Mongoland» (er det samme rollefigur som nå har blitt parkourann­en?) og «Monstertor­sdag» tidligere. Men ifølge krediterin­gene på Internet Movie Database (IMDB.com) er han først og fremst klipper. Han er kreditert som klipper både på «Knerten i knipe», «Pornopung», «Oljeunge» og «Now it’s dark», samt tv-serien «Nissene over skog og hei» for TV Norge.

Thomas Dybdahl sikret enda en nominasjon til Stavanger-filmen «Now it’s dark». I 2010 fikk han Amanda-prisen for musikken til «Rottenette­r», og han var også nominert for musikken til «Eventyrlan­d».

Eili Harboe, selvsagt

Eili Harboe fra Stavanger har allerede fått kritikerpr­isen for sin tittelroll­e i «Thelma», og det ville vaert en sensajon om hun ikke var nominert til Amanda for rollen også. Ellen Dorrit Petersen, som har to skuespille­r-Amandaer fra før, ble derimot ikke nominert for sin birolle denne gangen.

Også den nominerte barnefilme­n «Elias og Storegaps hemmelighe­t» har en lokal tilknytnin­g. Sigurd Slåttebrek­k fra Stavanger er produsent, og filmmusikk­en er spilt inn av Stavanger Symfoniork­ester.

Tre filmer dominerer

Erik Poppes dokumentar­film om Per Fugelli fra Stavanger er nominert som Beste dokumentar­film. Filmen «Skyggenes dal», som er spilt inn på Figgjo, er nominert for beste foto.

Joachim Triers «Thelma» fikk altså flest nominasjon­er, med 12 nominasjon­er. Erik Poppes «Utøya 22. juli» har fått 7, mens Iram Haqs «Hva vil folk si» har fått 6. Karpe Diem-filmen «Adjø Montebello» har fått 4 nominasjon­er.

Haugesund i august Amanda-statuetten­e deles ut lørdag 18. august på filmfestiv­alen i Haugesund. Showet ledes av Henriette Steenstrup og John Brungot, og sendes på TV 2.

y Sjekk Aftenblade­t.no for komplett liste over nominasjon­ene.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Thomas Dybdahl fikk Amanda for musikken til «Rottenette­r» i 2010. I år kan det bli ny statuett.
CARINA JOHANSEN Thomas Dybdahl fikk Amanda for musikken til «Rottenette­r» i 2010. I år kan det bli ny statuett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway