Stavanger Aftenblad

Truet med kniv på Øygard ungdomssko­le

- Janne Hagen janne.hagen@aftenblade­t.no Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: En elev hadde med seg kniv på Øygard ungdomssko­le i Sandnes i går. – Situasjone­n var så alvorlig at vi tilkalte politi og ambulanse, sier rektor Rune Stangeland.

Dette er i tråd med våre prosedyrer når slike situasjone­r oppstår for å ivareta sikkerhete­n til laerere og elever, sier Stangeland.

Ifølge vitner skal gutten ha skapt en truende situasjon på ungdomssko­len.

– Vi kjenner til at det har vaert en hendelse på skolen, bekrefter operasjons­leder ved Sør-Vest politidist­rikt, Henning Andersen til Aftenblade­t.

Politiet ble tilkalt for å få kontroll på situasjone­n.

– Vi opprettet kontroll og var der til situasjone­n var avklart og de rette instansene var koblet inn, sier Andersen som ellers henviser til rektor ved skolen.

Rektor Rune Stangeland ved Øygard ungdomssko­le er overfor Aftenblade­t svaert tilbakehol­den med å utdype hva som har skjedd. Han understrek­er at ingen elever eller andre er påført skade, men bekrefter at eleven hadde kniv.

Episoden som førte til at både politi og ambulanse ble tilkalt, skjedde i et av skolens klasserom i friminutte­t som starter klokken 10.15. Selve episoden skjedde mellom klokken 10.15 og 10.25.

– Det oppsto en alvorlig trusselsit­uasjon i klasseromm­et der flere elever var samlet. Ingen laerere var til stede i rommet, men en vakt i korridoren utenfor klasseromm­et ble hentet. – Jeg ble hentet av en laerer, sier rektor.

– Politiet kom til skolen umiddelbar­t, og eleven ble tatt hånd om. Dette er en person som er elev på niende trinn, sier han.

Jeg informerte elevene om det som hadde skjedd klokken 12, sier rektor.

Elever i niende klasse fyller 15 år i løpet av 2018.

Rektor sier at skolen har hatt møte med foreldrene som har tatt hånd om eleven.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ifølge vitner skal en gutt ha skapt en truende knivsituas­jon på Øygard ungdomssko­le i går.
FREDRIK REFVEM Ifølge vitner skal en gutt ha skapt en truende knivsituas­jon på Øygard ungdomssko­le i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway