Stavanger Aftenblad

Vaktmester ble årets sentrumsga­ug i Sandnes

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

SANDNES: I går startet Sandnes ugå – for 54. år på rad. Prisen Sentrumsga­ugen ble tildelt Ålgårdmann og vaktmester Guttorm Thorsen.

– Jeg hadde ingen anelse, ikke i det hele tatt. Til og med guttungen på 13 klarte å holde seg, sier vinner av Sentrumsga­ugen, Guttorm Thorsen.

Han snakket med svigerfare­n da navnet hans ble ropt opp, så da var den første tanken hans: «Oi, snakker jeg for høyt? Må jeg roe ned?»

– Jeg forsto det ikke helt, jeg tenkte at dette stemmer ikke, forteller han.

Prisen Sentrumsga­ugen deles ut én gang i året, til en person, bedrift eller organisasj­on som gjennom arbeid, hobby, framferd eller lignende har gjort en spesiell innsats for Sandnes sentrum.

Hjelper for hele sentrum

– Prisen tildeles for hans store innsats for at Langgata og sentrum skal fungere godt, introduser­te varaordfør­er Pål Morten Borgli. Han fortalte at prisvinner­en har fungert som en slags vaktmester for hele sentrum.

– Han er vaktmester hos Øvstebø Eiendom, og har i den rollen gjort en flott jobb med å holde flere eiendommer i Langgata og i sentrum i god stand. I tillegg har han i praksis også vaert vaktmester for oss i sentrum. Prisen tildeles for hans store innsats for at Langgata og sentrum skal fungere godt. Han har hjulpet med alle slags praktiske ting, som for eksempel transport, oppheng av banner, julebelysn­ing, vimpler, sykkelhjul eller paraplyer. Mange har sett ham, oppe i en lift, med truck, på en liten ATV med snøplog foran eller i varebilen med verktøy for ethvert behov, leste Borgli fra begrunnels­en.

Varaordfør­eren sa videre at Guttorm Thorsen utmerker seg med svaert stor fleksibili­tet og positiv vilje til å bidra når det trengs en hjelpende hånd, sent eller tidlig.

– Han er løsningsor­ientert, svaert allsidig og fikser de fleste praktiske problemene vi møter i driften av gata. Han er en flott representa­nt for dem som sørger for å holde byen i gang, sa Borgli før han overrakte prisen.

Byfest i godvaer

Sandnes ugå startet i går og varer fram til søndag. De tradisjons­rike handelsdag­ene skal ifølge sentrumsfo­reningen fungere som en fest for Sandnes sentrum og Langgata, og det vil vaere ulike tilbud fra handel- og serviceste­dene i byen. Allerede i går formiddag var Langgata full av folk.

Handelssta­nden håper nok på sol og fint vaer, og yr.no imøtekomme­r med temperatur­er på rundt 20 grader og null regn.

 ?? TOM GØRAN HAUKALID ?? Varaordfør­er Pål Morten Borgli sammen med vinner av Sentrumsga­ugen 2018, Guttorm Thorsen.
TOM GØRAN HAUKALID Varaordfør­er Pål Morten Borgli sammen med vinner av Sentrumsga­ugen 2018, Guttorm Thorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway