Stavanger Aftenblad

Stygg bok om selvfølgel­igheter

-

KOKEBOK: Hvis du noen gang har prøvd å slanke deg, vet du allerede alt som står i Bernadette Fisers «Ned i vekt!».

Bernadette Fisers

Ned i vekt! En liten guide til STOR endring. Oversatt av Lisbeth Kristoffer­sen. 135 sider. Gyldendal.

Det er tilsynelat­ende et helt umettelig marked for bøker som forteller deg hvordan du med helt enkle grep skal bli slankere og sunnere og lykkeliger­e. Dette er en av de klassiske historiene hvor en svaert overvektig kvinne har klart å bli veldig slank ved hjelp av noen helt enkle grep, og nå kan DU oppleve det samme, hvis du bare kjøper denne boka.

Fisers klarte å gå kolossalt mye ned i vekt ved å kutte sukker og raske karbohydra­ter, og boka anbefaler at man legger om til et moderat lavkarbo-kosthold. Hun føyer seg altså inn i den endeløse rekken av folk som mener at myndighete­nes forsknings­baserte kostråd har gjort oss feite og syke.

I tillegg anbefaler forfattere­n at man sørger for å få beveget seg, at man skal spise rent og naturlig, få nok søvn og generelt ta godt vare på seg selv. Det er med andre ord ikke grensespre­ngende innsikter, dette, men egentlig mer en faelt illustrert samling av de rådene internette­t allerede flommer over av. At det skulle vaere et marked for å formidle dette i bokform, er egentlig ganske utrolig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway