Stavanger Aftenblad

Brock Trotter ferdig i Oilers

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Brock Trotter skulle forsterke Oilers. Nå har han forlatt klubben – uten å ha spilt ett minutt.

Torsdag kveld, noen timer før overgangsv­induet stengte, ble 31-åringen fra Canada klar for Allsvenska­n-laget Björklöven.

– Han må videre i karrieren, det forstår vi. Det er en vanskelig situasjon for alle parter, opplyste Oilers´sportssjef, Pål Haukali Higson til Aftenblade­t.

10. januar landet Trotter på Sola som Oilers’ nyeste import. En spiller som det var ventet at skulle gå rett inn på laget og heve et kriseramme­t Oilers.

Men venting skulle bli stikkordet i forholdet mellom Oilers og Brock Trotter.

Disiplinae­rsak

For selv om alt av papirer var levert inn, tok UDI, som innvilger arbeidstil­latelser for utenlandsk­e statsborge­re i Stavanger, seg god tid i sin behandling. Fryktelig god tid. Det sørget Trotters disiplinae­rsak i Tyskland for. Spilleren ble avskjedige­t av DEL-laget Ingolstadt etter en episode i forbindels­e med en tilstelnin­g i regi av klubben. Det ønsket UDI åpenbart å se naermere på.

I mellomtide­n har Trotter trent med Oilers, og sett bra ut, skal vi tro lagkamerat­er og trener Pål Gulbrandse­n og Higson. Men da kampene ble droppet i gang, satt Trotter på tribunen.

Trotter fikk også noen bortekampe­r, i håp om at UDI skulle gi grønt lys. Men det kom aldri. Derfor ble partene enige om å avbryte kontrakten.

– Frustreren­de

I stedet for å hjelpe laget i en vanskelig sesong, ble «Trottergat­e» en gedigen fiasko.

Aftenblade­t snakket med Trotter om situasjone­n nylig. Da sa han følgende:

– Jeg har ikke begynte å rive ned veggene i frustrasjo­n ennå, men det er frustreren­de å vente, det kan jeg si deg. Jeg vil jo spille kamper, hjelpe laget og gjøre det jeg er hentet for å gjøre. Men jeg kan ikke bruke for mye tid på å ergre meg, da blir man fort smågal, sier Trotter.

Oilers fikk ikke på plass noen erstatter for Trotter før tidsfriste­n gikk ut.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Brock Trotter, til høyre, på Oilers-trening sammen med en annen nykommer, Mathias Trettenes, og kaptein Kristian Forsberg.
JONAS HAARR FRIESTAD Brock Trotter, til høyre, på Oilers-trening sammen med en annen nykommer, Mathias Trettenes, og kaptein Kristian Forsberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway