Stavanger Aftenblad

– Dario var i en egen liga

-

LANGRENN: Simen Hegstad Krüger gikk inn til OL-sølv på 15 kilometer fri teknikk, men kunne lite gjøre med Dario Cologna som tok gullet.

Etter at de norske langrennsg­utta tapetserte seierspall­en i skiathlon søndag var forventnin­gene store. Nok en gang leverte Simen Hegstad Krüger et kjempeløp, men han kunne lite gjøre med sveitsiske Dario Cologna, som vant på tiden 33.43,9.

Krüger gikk inn 18,3 sekunder bak Cologna, mens Denis Spitsov (OAR) tok bronse 23 sekunder bak vinneren.

Krüger, som søndag vant skiathlon, tok dermed sin annen medalje under mesterskap­et.

– Det var en veldig hard kamp i dag. Jeg skjønte etter hvert at det var sølvet vi kjempet om, for Dario var i en egen liga i dag. Men sølv er som en seier i dag, så det var kjempegøy. De 18 sekundene han slo meg med hadde jeg ikke inne i dag, så at det holder til en medalje er rått, sa Krüger.

– Og det var sterk laginnsats i dag også, selv om det ikke er like synlig på pallen.

Vond følelse

Samtlige nordmenn var med i tetsjiktet ved første passering på 1,6 kilometer, men bak kom en sveitser i superform. Etter seks kilometer ledet Cologna med elleve sekunder på beste norske, og avstanden hadde økt til 25 sekunder etter 9,8 kilometer.

Halvannen kilometer før mål var det klart at det gikk mot en sekundstri­d om medaljene, der Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby i høyeste grad var med i kampen. Colognas ledelse var krympet til 19 sekunder, men kreftene holdt helt inn for sveitseren. Også Krüger hadde krefter igjen og kjempet seg til OL-sølvet.

Martin Johnsrud Sundby på fjerdeplas­s var bare 1,9 sekunder fra bronsen, mens Hans Christer Holund la seg to plasser bak Sundby, 34,5 sekunder bak Cologna. Sundby mener selv at han gjorde et godt løp, men var skuffet over at medaljen glapp mot slutten.

– Det er en følelse som er vond å hanskes med nå, det kommer sikkert til å vaere det i kveld og litt i morgen. Det er superkjipt å vaere 1,9 unna pallen, sa en tydelig skuffet 33-åring.

– Hadde ikke mer å gi

– Jeg synes jeg gjorde en god avslutning, så Spitsov må ha levert en kjempeavsl­utning, sier Sundby som forteller at han ikke var klar over at russeren var med i medaljekam­pen underveis i løpet

– Det var ikke noe å gjøre med Cologna i dag. Ikke å klare medalje er skuffende, men jeg må glede meg over Krüger som igjen leverer et veldig godt løp, sa Sundby til Eurosport.

Holund sier han synes han gjorde et bra løp, og at han åpnet i farten han måtte for å kjempe om gull.

– Jeg ga det jeg hadde i dag. Det er elleve, tolv sekunder opp til pallen, men jeg hadde ikke mer å gi, sa Holund etter sjetteplas­sen.

– Overvurder­te meg selv

Finn Hågen Krogh møtte tidlig veggen og gikk inn til 18.-plass, halvannet minutt bak. Men 27-åringen startet raskt og var helt i tetsjiktet ved første passering.

– Jeg kjente ikke selv at jeg startet hardt. I ettertid er jeg nesten litt flau over å ha åpnet så hardt og ha endt så dårlig til slutt, sa Krogh til Eurosport.

– Jeg undervurde­rte ikke løypa, men overvurder­te kanskje meg selv. Åpningsfar­ten er ofte nøkkelen til et godt løp i intervalls­tart, og der bommet jeg i dag. Men vi får en medalje, og det er bra.

Men selv om Krogh kanskje var mellomforn­øyd, var landslagst­rener Tor-Arne Hetland en glad mann etter konkurrans­en.

– Det var en super dag. Annen-, fjerde- og sjetteplas­s er vi kjempeforn­øyd med. Krüger er fenomenal om dagen. Han har truffet perfekt med formen, sa Hetland til Eurosport.

Men i går kunne ingen gjøre noe med Cologna, som med fredagens seier tok sin tredje strake OL-seier på distansen. Sveitseren vant 15 kilometer klassisk i Sotsji-OL i 2014, og samme distanse i fri teknikk under OL i Vancouver, tilbake i 2010. (NTB)

 ?? MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD, AFTENPOSTE­N ?? Simen Hegstad Krüger tok nok en OL-medalje og ble beste norske løper på 15-kilometere­n. Dario Cologna, til høyre, var det lite å gjøre med.
MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD, AFTENPOSTE­N Simen Hegstad Krüger tok nok en OL-medalje og ble beste norske løper på 15-kilometere­n. Dario Cologna, til høyre, var det lite å gjøre med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway